Top 5: Učinak naših za 24/10 i 25/10/2018

1 Nikola Vučević

Ostataksveta

Vučević je maestralno otvorio ovu sezonu. Već je nanizao nekoliko sjajnih mečeva, a ni ovaj protiv Blazersa nije bio iznimka. Prvi dio utakmice je proveo u znaku Magica. Odličnom obranom stvaraju dosta problema protivnicima, a Nikola je u ovom slučaju zadužen za napad. Oko njega sve kreće, a ovaj puta je bio i dosta efikasan. Ubacio je 24 poena uz odličan šut od preko 60%. Nažalost jedan navijač je naljutio Lillarda, koji je totalno poludio u drugom dijelu, pa su igrači Magica morali pognutih glava u svlačionicu.

2 Jusuf Nurkić

Ostataksveta

Nurk nije imao lak zadatak protiv Vučevića u ovom meču, pa iako je statistički bio slabiji, ipak je uz Lillarda bio jedan od onih koji su Blazerse nosili do važne pobede. Juka je pokazao da je u vrlo dobroj formi na početku sezone. Ovaj puta je sjajno surađivao s Lillardom i pospremao sve što mu je došlo pod ruku. Ubacio je 18 poena, a ovaj puta je uspio odigrati i dosta minuta. Nije imao problema s faulovima, te je držao obranu pod kontrolom gotovo cijelo vrijeme dok je bio u igri. Ubilježio je i 3 blokade, a Blazersi su s njim na parketu imali čak 15+. Jedan od najboljih momenata je Nurkovo zakucavanje preko dva protivnička igrača.

3 Nikola Jokić

Ostataksveta

Iako statistika to ne govori, ovo je Jokerova najslabija utakmica u ovoj sezoni. Pravio je dosta grešaka, vrlo rano ušao u problem sa faulovima, šut sa distance nije ga služio, a gotovo nikako nije mogao izaći na kraj sa letećim McGeejem. Čak 6 izgubljenih lopti govori dovoljno o tome koliko je Jokić bio lošiji od proseka i sigurnosti na koje nas je navikao. Njegov omiljeni saigrač, Garry Harris, takođe nije funkcionisao na ovom meču, pa se i njegovo odsustvo sa utakmice itekako osetilo.

4 Luka Dončić

Ostataksveta

Mali je opet u Top 5. Duel s Hawksim i Youngom neće pamtiti po dobrom. Mavsi su u prvom dijelu razbijali Hawkse, no u drugom su se totalno pogubili. Young i ekipa, predvođena Bazemoreom je stigla, a onda i prestigla Mavse koji su na kraju izgubili utakmicu. Individualni dvoboj je dobio Dončić koji je ubacio 21 poen uz 9 skokova, no malo mu to vrijedi kada je izgubljena utakmica.

5 Dario Šarić

Ostataksveta

Duel dvije najpotentnije ekipe Istoka je otišao na stranu Bucksa. Giannis je još uvijek prejak za Proces, no nas raduje da je Šarić malo podigao razinu igre. Protiv Bucksa je ubacio 15 poena, popravio je postotke šuta, iako to i dalje nije bajno. Uzeo je 7 skokova, a većinu vremena u napadu je čekao povratnu. To je solidno iskoristio, no vidi se da Šarić još uvijek nije na onoj razini iz prošle sezone.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*