“On je malo belji, ja sam malo tamniji”

Screenshot/ SI

Znali smo da ekipa poput Lakersa neće dugo biti na začelju NBA Lige. Nakon umirovljenja Kobea lutali su nekoliko sezona, no sada su napokon pronašli put. Stigao je Lebron James, no i kada izuzmemo Kralja Lakersi su odradili sjajan prijelazni rok. Doveli su nekoliko veterana koji će sigurno pomoći mladim igračima Lakersa da sazriju. Pohvalno je što nisu išli i po Leonarda, već vjeruju jezgri koju sada imaju.

Jedan od tih veterana je i Rajon Rondo, koji je pod čudnim okolnostima stigao u LA. On je doveden kako bi prvenstveno bio mentor Lonzu Ballu koji je jako sličan igrač njemu. Obojica imaju fantastičan pregled igre, dobru obranu, no loš šut. Rondo je preživio već puno godina u NBA bez šuta i opet ga smatramo za izvrsnog playa, sada je red na njemu da prenese svoje znanje Ballu.

S tim se slaže i Kobe Bryant. On je i dalje Laker u duši, a to je nedavno potvrdio kada je kritizirao sve koji su bili protiv Lebrona u ljubičastom dresu. Prati sva događanja koja su vezana za ovaj tim, a tako je prokomentirao kako bi ovaj par playmakera mogao funkicionirati u idućoj sezoni. -“Mislim da može jako puno naučiti. Rondo je student ove igre. To je nešto što Lonzo može pokupiti od njega. Rajon će satim pregledavati snimke utakmice i secirati svaki dio. Mislim da je jako bitno da Lonzo to vidi.”-

-“Osim toga treba vidjeti kako Rondo utiče na igru. Kako se obrana pomjera kako on hoće, a uz to on je sjajan u obrani. Lonzo bi mogao puno naučiti.”- rekao je Kobe.

Ball je bio povređen u predsezoni, no sada se vratio. Vidi se da još uvijek nije na 100%, no svejedno pokazuje dobar napredak u odnosu na prošlu sezonu. Rondo efekat je već tu, a Ball je već krenuo učiti od majstora. Ball je ove sezone gotovo u svakoj utakmici bio dvoznamnekast (samo je na otvaranju sezonu ubacio 7 poena), a assisti rastu iz utakmice u utakmicu. Protiv Nuggetsa je ujedno odigrao i najbolji meč, pogodio je ključnu trojku preko Jokića, a imao je i 8 dodavanja te je sjajno razigrao ekipu.

O Lonzu možemo pričati svakakve priče, no da je bust to sigurno nije. Na terenu izgleda jako dobro, a sada kad ima Ronda, pa i Lebrona, da uči od njih Ball će sigurno jako jako puno napredovati. Već je pokazao neke naznake, a kako sezona bude odmicala Lonzo će sigurno biti sve sigurniji i bolji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*