„Neki igrači imaju svoje agende“

screenshot

Wizardsi su u novu sezonu ušli sa reputacijom čvrste ekipe, koja bi na Istoku bez problema trebalo da se plasira u doigravanje, i bude ’nagazna mina’, pa čak i favorit iz senke za osvajanje ove konferencije. Doduše, već u samom finišu prošle sezone videlo se da nešto ne štima, posebno na relaciji John Wall – ostatak ekipe, ali se činilo da su problemi prevađeni.

Washington Wizards 2017-2018 Potresi u Glavnom gradu

Ovoga leta stigao je All Star centar, Dwight Howard koji doduše još nije igrao zbog povrede, a bekovska linija pojačana je Austinom Riversom.

No, vrlo neubedljiva igra i kriza rezultata prikucali su Wizardse na samo dno lige. Samo jedna pobeda i pt poraza daleko su ispod onoga što su u klubu svi očekivali. Prema informacijama koje su stigle iz USA Todaya, najnezadovoljniji igrama ekipe su pre perjanice, Wall i Beal, koji su optužili igrače da imaju ’svoje agende’, a to se desilo u svlačionici nakon poraza od Kingsa.

Wizardsi koji su važili za čvrtstu ekipu o odbrani sve su samo ne to u ovoj sezoni. Među najlošijim odbranama su u ligi (26-ti, sa 116.3 defanzivnim rejtingom), dok daju među najmanje poena u ligi (24-ti, sa 106.7 poena po meču).

“Zabrinuti smo loših igara i to nije ono o čemu bi trebalo da razmišljamo, i to je nešto što nas kontinuirano čini slabima,” rekao je Beal, dok je John Wall jasno istakao kako mu smeta da određeni igrači pokazuju nezadovoljstvo kada neko drugi uzme šut, ili donese odluku koja utiče na igru.

Timska statistika je neumoljiva i pokazuje kako su Wizardsi u donjem dnu lige kada je u pitanju rejting dodavanja, timske asistencije, kao i kreiranje prilika iz izolacije. Ono gde su među boljima u ligi su broj timskih blokada po meču (7), te broj poena nakon kontranapada (21 poen po meču).

Pitanje je da li će se i na koji će se način promeniti stvari kada Dwight Howard počne igrati. On je igrač kojem treba lopta, koji će doneti čvrstinu u odbrani, ali neće biti prevaga u napadu što Wizardsima sada najviše treba. No pitanje je koliko će njegov karakter ‘klinkuti’ sa ostatkom tima.

I to dovodi do ključnog pitanja – je li vreme ovog tima Wizardsa prošlo? Da li je skup neverovatnog individualnog talenta ipak krajnji limit ovog tima, koji timski nije uspeo da napravi veći pomak proteklih godina. Na potezu je uprava tima, nastavak borbe i razočarenja, igrački pomak na timskom nivou, ili – rebuilding? Wizardsi imaju šta a ponude kroz trade.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*