Od MVP-a do najboljeg 6.igrača

derrick rose
Screenshot/Twitter USAToday

Nikad prežaljeni Derrick Rose je u playoffu na trenutku podsjetio zašto je bio najmlađi MVP u povijesti Lige. Njegovu priču svi znamo i on je jedan od igrača kojega nikada nećemo preboliti i za kojeg ćemo se uvijek nadati da će se uspjeti vratiti u velikom stilu.

Treba imati na umu da je Roseu 29 ljeta, što znači da ipak nije toliko star. Te da još postoji nada da bi Rose mogao pružati konstantne partije. U playoffu je bio sjajan, iako su Wolvesi gadno stradali od Raketa. Ubacivao je 14,2 poena uz preko 50% šuta. Potpisali su ga početkom ove sezone, a Rose je jedna od rijetkih svijetlih točaka Wolvesa u ovih prvih nekoliko utakmica.

Najbolje je odigrao protiv Mavsa, gdje nas je podsetio na “stare dane”. Ubacio je 28 poena uz po 5 skokova i asista i tako pokazao da još uvijek nije za mirovinu. Dapače. Rose je nakon toga nastavio s dobrim igrama, te je ulazeći s klupe trenutno ponajbolji igrač Wolvesa.

Bivši najmlađi MVP Lige u povijesti ove sezone ima druge ciljeve. -“Kada sam bio mlad cilj mi je bio MVP nagrada. Ove godine, kako ulazim s klupe cilj mi je Nagrada za najboljeg 6. igrača Lige.”- izjavio je Rose.

Naravno da bi većina nas htjela da Rose ostvari svoj zacrtani cilj, no još je dug put pred njim. Trenutno je tek 9. u NBA što se tiče poena s klupe, a malo bolje je rangiran što se tiče asistencija, tu zauzima 4. mjesto. Sweet Lou, osvajača nagrade za prošlu godinu i ove je favorit, a Rose će morati još više podići svoj nivo igre kako bi mu parirao. Posebno što se tiče napadačke učinkoviosti, jer Rose dosada dosta slabo pogađa iz igre.

Ako partije kao protiv Mavsa budu češće, nema razloga da Rose ne uzme i tu nagradu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*