Ne kači se sa ‘bosanskom zvijeri’!

screenshot

Blazersi su izgubili od Lakersa na domaćem terenu i tako prekinuli niz od tri uzastopne pobede, bilo je 114-110 za drugu uzastopnu pobedu jezerdžija. Lebron je sa 28 poena, 7 asistencija i 5 skokova, ponovo predvodio Lakerse, a solidnu su partiju pružili Rondo koji je sa klupe dao 17 poena uz 10 skokova i 6 asistencije, te Kuzma i McGee sa po 12 poena.

 

Ovo je prva pobeda Lakersa nad Portlandom nakon 16 uzastopno izgubljenih utakmica, ili posle 1.706 dana!

Lakersi su se u trećoj dionici odvojili i napravili 16-0 seriju. Činilo se da je riješeno, no Blazersi ne odustaju te nakon timeouta oni rade seriju 22-8 i vraćaju se u utakmicu. Do kraja je bilo napeto a pred sam kraj utakmice je došlo i do naguravanja. Nakon jednog ofenzivnog skoka Hart i Nurkić su završili u duelu, a Nurk je iznerviran udarcima Lakersa reagirao i odgurnuo Harta. Ingram se umiješao, kao da mu nije bila dovoljna suspenzija nakon Rocketsa, i gurnuo Nurka. Stvar se smirila vrlo brzo, a Lakersi su ostali prisebniji i završili utakmicu.

Lillard i McCollum bili su najefikasniji kod domaćina sa po 30 poena, dok je Nurkić meč završio sa 14 poena, 13 skokova i po 2 asistencije i blokade.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*