Francuz zakopao Cavse

Screenshot/Youtube

Napeto je bilo u meču davljenika Cavsa i Magica. Cleveland nikako da se izvuče iz ponora, a još dublje ih je zakucao Evan Fournier. Bili su nadomak pobjede na Magicom, no onda se ukazao Francuz i pogodio dvojku sa sirenom i donio pobjedu Magicu. Susret je trebao otići u produžetak, ali Evan je imao druge planove.

Ovo je čak 9. poraz Cavsa u ovoj sezoni. Imaju samo jednu pobjedu, a kako stvari stoje neće se tako brzo izvući. U klubu je situacija katastrofalna. Nedavno je obećan trade JR Smithu, nakon što ga je sam zatražio, da bi iduću utakmicu dobio najveću minutažu. Nakon toga su veterani “napali” rookiea Sextona. Izjavili su kako momak ne zna igrati košarku, a pogledom na roster Cavsa, teško mogu pronaći veterana koji je dominirao u ovoj Ligi. Tako da ne možemo baš reći da je to “stručna publika”.

No to najbolje pokazuje kakva je situacija u Cavsima nakon odlaska Lebrona. Totalno su nepripremljeni, a kada vidimo kakve se stvari dešavaju, nije ni čudno što je Kralj odlučio spakirati kofere. Ostalo mu je još nekoliko sezona igranja na najvišem nivou, a nije ih htio provesti u ovako disfunkcionalnoj franšizi. Što je sasvim prihvatljivo.

Također, uz Smitha još jedan veteran je trebao otići. Kyle Korver je prilikom potpisat za Cavse dobio obećanje da će moći naći novi klub ukoliko Lebron James ode iz Cavsa. Već je u poznijim godinama, te bi želio ići po prsten, a iako mu je GM Cavsa obećao da će ga mijenjati, to se još nije dogodilo. Iako je od odlaska Lebrona prošlo već dosta vremena. Rekao mu je kako je potreban ekipi, a s druge strane Korver igra najmanje minuta od rookie sezone, rijetko ulazi u igru, te je totalno nepotreban ovoj ekipi. Što naravno nema veze s njegovom kvalitetom, već smjerom u kojem Cavsi trebaju ići.

“Mali, znaš li ti da igraš?”

Jako će se teško izvući iz ove situacije. Pod hitno moraju nešto mijenjati, ostaviti Sextona, Osmana, dati priliku Žižiću, te ostaviti Lovea kao ključnog igrača. U zdravijem okruženju, Cavsi će sigurno pružiti bolje partije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*