Top 5: Učinak naših za 5/11 – 7/11/2018

1 Luka Dončić

“On ima nevjerovatno samopouzdanje.”- izjavio je Dirk Nowitzki nedavno o svom suigraču. Luka polako ali sigurno preuzima konce igre Dallasa u svoje ruke. Počeo je agresivno tražiti loptu i rješavati situacije, a protiv Jazza je još jednom bio ponajbolji u svojoj ekipi. Ubacio je 24 poena, uz sjajnih 3/4 za tricu. Počeo je igrati slično kao u Realu, već se privuknuo na NBA Ligu. Protiv Jazza je sjajno koristio floatere, asistirao je Jordanu za lagana zakucavanja, a pokupio je još i 6 skokova.

 

2 Jusuf Nurkić

Juka je protiv Bucksa bio fokusiran na neke druge stvari osim postizanja poena. Ubacio ih je “samo” 12, ostalo je prepustio McCollumu, no u ostalim segmentima igre je bio sjajan. Ubilježio je čak 6 asista, a većina ih je došla nakon give n’ go-a sa bekovima gdje je Nurk sjajno odradio blokerski dio. Dominirao je pod obručem protiv Bucksa koji nemaju “teškaša” koji bi se mogao nositi s Nurkom. Bio je efikasan u napadu, a uspio je uzeti i 3 ofenzivna skoka. Posebno je impresivna činjenica da je Portland sa njim na terenu napravio +19.

 

3 Nikola Mirotić

Iako šuterski nije bio na svom prepoznatljivom nivou, posebno kada je šut za tri poena u pitanju, Nikola Mirotić je u svim drugim segmentima bio odličan, i posebno u kontroli skoka i saradnji sa svojim saigračima. Ono što je posebno važno je da su Pelicanski nakon uvodnih 4-0 pa šest vezanih poraza konačno uspeli da pobede, i u toj pobedi sa Bullsima Miro je dao svoj doprinos.

 

4 Goran Dragić

Goran je vrlo dobro ušao u ovu sezonu. Protiv Hornetsa je odigrao slabiji meč, Spoelstra mu je dao odmor protiv Hawksa, a već iduću tekmu protiv Pistonsa Goran mu je vratio.  Bio je najbolji igrač Heata, te jedan od junaka pobjede. Dragon je ubacio 21 poen, dosta ih je bilo na njegov klasični način – iz tranzicije. Šut ga baš i nije služio, pogodio je samo jednu trojku, no zato je ubilježio odličan allround učinak sa 7 skokova i 6 asista.

 

5 Dario Šarić

Drago nam je reći da se Dario polako vraća. Solidnu partiju je pružio protiv Netsa, a sada protiv Pacersa je bio još bolji. Napokon je proradila ruka, Dario je ubacio 4 trojke iz 6 pokušaja, a ponovo je bio 100%-tan sa linije bacanja. Na kraju je stigao do 18 poena, a ponovo je bio opasan kao i prošle sezone. Napokon je “odigrao” tu ulogu, širio je reket te kažnjavao Pacerse kada su ga ostavili samog. Sakupio je još i 7 defenzivnih skokova.

 

5 Jusuf Nurkić

Juka je protiv Bucksa bio fokusiran na neke druge stvari osim postizanja poena. Ubacio ih je “samo” 12, ostalo je prepustio McCollumu, no u ostalim segmentima igre je bio sjajan. Ubilježio je čak 6 asista, a većina ih je došla nakon give n’ go-a sa bekovima gdje je Nurk sjajno odradio blokerski dio. Dominirao je pod obručem protiv Bucksa koji nemaju “teškaša” koji bi se mogao nositi s Nurkom. Bio je efikasan u napadu, a uspio je uzeti i 3 ofenzivna skoka.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*