Čovek koji je zasenio učinak svih NBA zvezda

Prošle sezone igrači Rocketsa su demonstirali silu protiv Nuggetsa. Houston su predvodili Harden (tradicionalno) i oporavljenji Chris Paul, koji je imao double double, a na terenu je prikazivao majstorije zbog kojih ga svi svrstavaju među Top3 playa lige ovoga trenutka.

No, ono što je Luc Mbah a Moute uradio na ovom meču nije višeno više od 20 godina u najboljoj ligi sveta. U pobedi Rocketsa od 125 – 95, Moute je imao neverovatnih +57 u kategoriji +/- koja računa razliku u poenima u vremenu koje igrač provede na terenu.

U 26 minuta koliko je proveo na terenu Rocketsi su protiv Nuggetsa imali neverovatnih 93 – 36, a on je dao 13 poena bez promašaja, uz 4 skoka i 4 ukradene lopte.  Plus 57 je najbolji plus/minus rejting nekog igrača još od 2001. godine i Joea Smitha koji je u pobedi Minnesote nad Chicagom imao +52.

Iako nije razvikan igrač, bio je izuzetno koristan za ekipu Rocketsa. Sigurno neće ubaciti najviše, no obranom i solidnim napadom je povezivao redove. Baš kao i Ariza. Njih dvojice više nema u Rocketsima, a ove sezone izgledaju puno lošije nego prošle. Tome i njihov loš score ide u prilog. Možda je ipak bila kriva odluka puštanje ove dvojice igrača, jer Ennis i Melo nikako ne mogu zamijeniti ovaj dvojac.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*