Gdje bi mogao Draymond?

Kyle Terada-USA TODAY Sports

Posljedni tjedan je bio najturbulentnije razbolje za Warriorse u posljednjih nekoliko godina. Prvaci svih ovih godina u kojima su dominirali nisu imali nikakvih većih skandala i razmirica u timu, no nedavno je eskaliralo između Greena i Duranta. Dodajmo na to da je Curry povređen i Warriorsi su se našli u mini krizi. Iako se čini kako su razmirice rješene, moguće je da su samo zataškali stvari. Ukoliko žele zadržati Duranta, Green bi mogao otići. Iako je to malo vjerovatno, jer Green je nevjerovatno koristan za ovu ekipu, Ratnici bi se u nekom ludom scenariju mogli odlučili za trade. Gdje bi to Green mogao završiti?

Durant ili Green? Jedan mora otići!

Miami Heat

Ekipa iz sunčanog dijela Amerike, po stilu igre bi mogla biti idealna destinacija za Greena. Spoelsta je napravio pravu “ratničku” ekipu koja nedostatak talenta nadomješćuje borbom i dobrom obranom. Green bi bio idealan u ovoj ekipi. Došao bi na mjesto James Johnsona ili Winslowa, a sigurno bi podigao ovu ekipu na jedan novi nivo. Mogao bi preuzeti dio kreacije u napadu na sebe, a obranu bi sigurno držao pod kontrolom. Pogovoto uz Hassana kojemu bi sada bilo još i lakše da kontrolira reket.

Washington Wizards

“Desperate times requires desperate measures” Čarobnjaci su imali očajan start u novu sezonu. Kod njih je puno veći problem u svlačionici nego kod Warriorsa, a možda bi ih dolazak igrača kao što je Draymond malo razbudio. Iako bi svlačionica sa Wallom, Bealom i Howardom možda teško prihvatila Greena. Pogotovo Beal s kojim se Green već sukobio. No, možda je ovo baš ono što treba Wizardsima da se napokon trgnu i počnu igrati košarku. Nije im ostalo puno vremena da naprave nešto s ovom ekipom, pa bi možda ovaj trade bio posljednji pokušaj da s ovom generacijom naprave nešto više.

Utah Jazz

Slična priča kao i s Heatom. Ekipa koja je najviše ovisna o sistemu u ovoj Ligi. Imaju odlično izbalansiran tim, sjajnu obranu i uigran napad. Dolaskom Draymonda Jazz bi oformio nevjerovatan frontcourt, Gobert i Green su ponajbolji obrambeni igrači Lige. Ta pozicija četvorke im je bolna, starta Favors kojemu više odgovara uloga centra, a Crowder koji i ovako ulazi s klupe bi sada bio zamjena za Greena. Tako bi se Favors preselio na klupu, igrao u ulozi koja mu više odgovara, a Jazz bi imao možda i najbolju obranu Lige.

Dallas Mavericks

Dolaskom Luke Mavsi su odjednom postali jako zanimljiva ekipa. Cuban i uprava Mavsa je odlično poslovala preko ljeta. Smithu Jr su dodali Luku za budučnost, a doveli su i Jordana koji igra solidnu sezonu. Kada bi Green došao Mavsi bi odjednom postali ekipa koja bi čak mogla tražiti i prednost domaćeg terena u doigravanju, a ne samo da se bore za postsezonu. Znamo kako Cuban mrzi gubiti i ukoliko se otvori šansa da može dovesti nekoga kad Draymond, sigurno će pokušati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*