Top 5: Učinak naših 20/11 i 21/11/2018

1 Nikola Vučević

Naš najbolji igrač u nekoliko zadnjih dana. Trenutno, Vuč je u formi života. Igra odličnu košarku, među najboljim je centrima Lige, a Magic ga je htio tradeati prije sezone. Sada im je glavni i odgovorni za ovako dobar score. Bili su na domaku pobjede protiv Raptorsa, no ipak su poklekli od ponajbolje ekipe Istoka. Vuč je dominirao pod obručem, uhvatio je čak 18 skokova, a ubacio je i 14 poena uz solidan šut.

2 Nemanja Bjelica

Beli se vratio. Nakon što je odigrao nekoliko lošijih utakmica, u pobjedi protiv Jazza Beli je odigrao sjajan meč. Opet je bio u sjajnoj šuterskoj formi, promašio je samo 2 šuta na utakmici, a bio je 100% tan iza linije 7,24m. Pred kraj utakmice ubacio je trojku koja je i konačno slomila Jazz. Uspio je uhvaiti i 7 skokova, a Kingsi imaju najbolju sezonu u posljednje vrijeme, uvelike zahvaljujući Belom i Bogdanu.

3 Luka Dončić

Luka nastavlja oduševljavati. Ovoga puta stradali su Netsi. Luka je već i u NBA postao allround zvijer, redovno puni sve statističke kategorije, a i ovaj puta je to bio slučaj. Iako nije imao bajno šutersko veče, uspio je ubaciti 21 poen, no kao i uvijek nadoknadio je to na druge načine. Uzeo je 9 skokova, te imao 4 dodavanja i bio katalizator većine napada Mavsa. Luka se već navikao na NBA i biti će pravo čudo ukoliko on ne uzme ROY nagradu.

 

4 Bogdan Bogdanović

Drugi “Kralj” na listi. Jazz je stradao od “ruke” naših igrača. Kao i Beli, Bogdan je ubacio 18 poena, te pokazao da se potpuno oporavio od povrede. Igra slično kao i prošle sezone, no sada ulazi s klupe, i predvodnik je druge postave. Bogi je opet glavni i odgovorni u napadu Kingsa, sjajno organizira, ali protiv Jazza ga ruka baš i nije slušala. Ubacio je samo 3 trojke iz 9 pokušaja, no Kingsi su dobili i tako su sada na iznenađujuće dobrom scoreu.

5 Bojan Bogdanović

Snajper Babo opet napada. Bogdanović je trenutno među najboljim šuterima Lige, a to je pokazao i Hornetsima. Ubacio im je 4 trojke iz 6 pokušaja, a na utakmici je promašio samo još jednu dvojku. Kako je većina ekipa upoznata s Babom, sada mu dosta respektiraju šut, tako da ima puno više mjesta za ulaze. Babo to koristi, no kada ga i trenutak ostaviš samog ubaciti će trojku. Tako je bilo i protiv Hornetsa. Solidno je popunio i ostale statističke kategorije, no najbolji je bio u onoj najbitnijoj za njega – poenima.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*