Doc ne pušta Tea

Screenshot

Mislim da sigurno neću ostati ovde. Došao sam, video kako to izgleda… Više uživam i lepše mi je da igram u Evropi. Tako da, sigurno ću se vratiti u Evropu, da li u toku ove sezone ili na kraju, videćemo“, rekao je Miloš Teodosić u razgovoru za ‘Glas Amerike’, i tako indirektno nagovestio da napušta Clipperse.

Miloš dobija vrlo malo prilike ove sezone, igra 10 minuta a za to vreme beleži  2.9 poena i 2.2 asistencije.

On je definitivno odlučio da će na kraju sezone napustiti Clipperse, možda do toga dođe i ranije ukoliko se pojavi neka opcija za trade. A postoji velika šansa da se on sledećeg leta vrati u Evropu.

Još se letos govorilo kako bi kapiten košarkaške reprezentacije Srbije mogao da napusti Los Angeles i preseli se u neki drugi NBA tim, dok je i povratak u Evropu jedna od opcija.

Jedna od opcija, ukoliko se odluči za povratak na Stari kontinent, je Fenerbahče. Trener turskog prvaka i viceprvaka Evrope, Željko Obradović, bi jako želeo videti srpskog playa u svom timu za narednu sezonu.

No, trener Clippersa Doc Rivers se još uvijek ne želi rastati od našeg playmakera. Nakon što je Teo izjavio kako želi otići, Doc je komentirao kako je to malo vjerovatno. -“Sumnjam da će se to desiti. Teo je naš igrač i mi želimo da on bude sretan. Znam da nema puno minuta, no volimo kada je s nama i sumnjam da će odlaziti ove sezone.”- izjavio je Rivers.

 

 

Rookie sezona

Teo je u svojoj debitantskoj sezoni u NBA odigrao 45 utakmica. U proseku je igrao 25 minuta, davao je 9.5 poena, uz 4.6 asistencije i 2.8 skokova. Utisak je da je u NBA je stigao prekasno, i to se sada sa sigurnošću može tvrditi. Prosto, Milošu je već 31 godina i višegodišnje igranje lagano dolazi na naplatu u vidu povreda za čije saniranje je potrebno sve više vremena.

Tako je u prošloj sezoni propustio velikih 27 utakmica, a to je imalo za posledicu nedovoljno vremena provedenog na parketu za dodatnu adaptaciju na NBA basket. Došlo je zatim do neminovnih oscilacija u igri, a ni danas svemoćna statisika mu nije bila baš naklonjena.

KOŠ: Srbi u NBA – godina za pamćenje!

1 Trackback / Pingback

  1. Teo ostaje u Clippersima? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*