Da, Harden je ušao u istoriju, no zbog ovog segmenta njegove igre Rocketsi najviše ispaštaju

Wikipedia

Usprkos nevjerovatnoj utakmici Hardena i Gordona, Wizardsi su uspjeli doći do još jedne pobjede. Ni njima samima nije baš najbolje jasno kako, pogotovo kada se uzme u obzir kakvu je utakmicu imao aktualni MVP Harden. Početak je išao na mlin Rocketsima koji su poveli 27-10, no vrlo brzo se Čarobnjaci vraćaju u meč. Do poluvemena su stigli rezultat, a glavni razlog egala je bila jača obrana na Hardenu.

Iako je imao fenomenalan meč, u posljednjoj četvrtini ubacio je samo 2 od 7 šuteva iz igre, te je imao čak 3 izgubljene lopte u produžetku. Čarobnjaci su uspjeli isčarobirati pobjedu, najviše zahvaljujući Wallu i Bealu. U ovom bekovskom okršaju Wall je ubacio 36 poena uz 11 dodavanja, dok je Beal stavio 32. Wallu pripada i potez utakmice, kada je lansirao Ennisa “u drugu dimenziju”.

Harden i Gordon su imali rekordno veče. Kombinirao su ubacili 90 poena, što je drugi najbolji rezultat u povijesti, nakon Kobea i – Smush Parkera…

Harden je stao na 54 uz 13 asista, a ovo mu je 10. puta u karijeri da je ubacio 50+ poena, a postao je jedini igrač u povijesti koji je čak 5 puta imao 50+ poena i 10+ asista na utakmici.

No, i pored ovih rekorda i sjajnih ofanzivnih predstava aktuelnog MVP-a, jedna stvar zabrinjava, u stvari tri stvari. Harden je meč završio sa čak 11 izgubljenih lopti (!!!), 4 faula, a Houston je izgubio meč. Ponovo! U prošloj sezoni gubio je 4.4 lopte po utakmici ili 315 ukupno što je treći najlošiji score u celoj ligi.

U ovoj sezoni ma već 5.8 izgubljenih lopti po meču! A osim ovih 11 protiv Wizardsa, u porazu protiv Cavsa i pobedi protiv Indiane imao ih je po 9! Pedantni statističari kažu da su zbog ovoga šanse Rocketsa za pobedu čak 29 % manje:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*