Top 5: Učinak naših za 1-3/12/2018

1 Nikola Jokić

U borbi dvije ekipe na vrhu svojih konferencija, Nuggetsi su nastavili svoju seriju pobjeda. Nikola je razbio Raptorse, već je na poluvremenu imao double double učinak. Bio je ključan u stvaranju prednosti u drugoj četvrtini kada je sjajno koristio mismatch u napadu, te osim poentiranja sjajno je i razigravao. Dokazao je kako je najbolji passing big man Lige, te ubilježio još jedan triple double.

2 Bojan Bogdanović

Najbolji šuter Lige nastavlja po starom. U odsutstvu Oladipa Babo je postao prva napadačka opcija Pacersa. Nametnuo se ove godine, a protiv Kingsa je odigrao još jednu sjajnu utakmicu. Ubacio je ukupno 27 poena, iako ga trojka ovaj puta nije toliko slušala. Ubacio je samo dvije iz 6 pokušaja.

3 Bogdan Bogdanović

Drugi Bogdanović nastavlja sa sjajnom formom. Nakon najbolje utakmice NBA karijere i protiv Pacersa je bio izvrstan. Opet je ušao s klupe, no dobio je preko 30 minuta i sjajno ih iskoristio. Ubacio je 20 poena uz gotovo 60% iz igre, te bio najzaslužniji za tijesnu pobjedu Kingsa.

4 Jusuf Nurkić

Dominirao je protiv centara Spursa, te još jednom imao sjajnu suradnju s Lillardom. Juka je nakon svog kolege beka bio najbolji u redovima Blazersa. Ubacio je 16 poena, imao čak 5 asista, te 2 ukradene lopte, no protiv ovakvih Spursa nije bilo dovoljno. Ubacivali su sa svih strana, te odigrali jednu od najefikasniji utakmica u povijesti Lige.

5 Nikola Mirotić

 

Nije ubacivao kao prošlih utakmica, no Niko je dao solidan doprinos u pobjedi nad Hornetsima. Ispucao je čak 10 trojki, a pogodio samo 3. no ipak je dogurao do 16 poena. Dobro je odradio posao u obrambenom skoku, a Pelikani su imali čak +24 s njim na parketu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*