Top 5: Učinak naših za 14/12 i 15/12/2018

1 Nikola Jokić

Jokić se poigrao sa ponajboljom obranom Lige. “Natjerao” je Adamsa da dobro upamti njegovo ime. U samom početku Jokić je imao problema s Adamsom u niskom postu. Tako da je krenuo izvlačiti van i onda je proigrao. Ubacio je nekoliko šuteva, podijelio nekoliko asista i Nuggetsi su se držali u vodstvu. Na kraju je praktički donio pobjedu Nuggetsima, sa dva sjajna asista kojima su Nuggetsi otišli na nedostižnu prednost.

2 Nikola Vučević

U teško gledljivoj utakmici punoj pogrešaka Magic je uspio doći do pobjede protiv Jazza. Šutevi su se promašivali na sve strane, bilo je jako puno izgubljenih lopti, a Vučević je kao i obično bio najbolji u svojojo ekipi. Kao i ostali i on se jako mučio sa šutom, tako da mu je trebalo čak 14 lopti za 15 poena. No, nadoknadio je sve to u skoku, sa sjajnih 19 uhvaćenih lopti. Na kraju je presudila penal završnica, te je Magic uzeo još jedan skalp.

3 Bojan Bogdanović

Slobodno možemo reći kako Babo igra sezonu karijere. Ovakve utakmice su mu sada postale rutina. Nosio je Pacerse kada nije bilo Oladipa, a nastavio je trpati i sada kada se Victor vratio. Sam početak utakmice je pripao Sixersima, no Babo je preuzeo loptu te leđima protiv Korkmaza donio nekoliko poena i tako stabilizirao ekipu. Kasnije je počeo trpati i izvana, ubacio je ukupno tri trojke, a imao je i vrlo dobar postotak šuta iz igre.

4 Dario Šarić

U svom prvom startu za novu ekipu, Dario nije razočarao. U iznenađujućem porazu od Sunsa, Šarić je bio među boljima u redovima Wolvesa. Imao je vrlo dobru minutažu, te ostvario solidan učinak. Radio je ono što se tražilo od njega, bio je prvi u kontri, ubacio je poneku trojku, a na kraju je i faul košem dao nadu Wolvesima. No, Sunsi su se izvukli i na kraju nauštrb Wolvesa došli do najboljeg niza u posljednjih godinu dana.

5 Jusuf Nurkić

U utakmici protiv ponajbolje ekipe Lige Nurkić se možda i nije činio kao bitan faktor za Blazerse. Ubacio je samo 11 poena uz jako loš šut, no ipak je bio jedan od ključnih igrača. Sjajno je razigravao suigrače s visokog posta, te je podijelio čak 7 asista. Uspio je uhvatiti i 9 skokove, i to sve u samo 26 minuta. Da je dobio malo više prilike, Nurk bi vrlo vjerovatno stigao i do TD učinka.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*