Najbolji trio Lige

Screenshot/Twitter

Polako ali sigurno, stvari sjedaju na mjesto u Oklahomi. Prošle sezone su bili neugodno iznenađenji u playoffu, odnosno ispali su odmah u prvom krugu od Jazza. Isto tako, ne može se reći ni da su imali pretjerano uspješnu regularnu sezonu. Igrali su toplo-hladno, malo su imali serije pobjeda, malo serije poraza, te nikako nisu mogli pronaći konstantu. Činilo se kako će PG otići i da će Russ opet ostati “sam”.

Ali, odmah na početku ljeta, PG je objavio kako nema namjeru nigdje ići, te je potpisao s Thunderima. Ako su postojale ikakve sumnje prije početka sezone oko  tog potpisa, slobodno možemo reći da su sada otklonjene. PG igra košarku života ove sezone, bilježi stvarno neke nevjerovatne brojke, dok je Westbrook postao racionalniji (barem u nekim trenutcima), a Adams polako postaje jedan od najboljih centara Lige. To je rezultiralo sjajnim rezultatima, te su Thunderi trenutno na 1. mjestu Zapadne Konferencije, nakon poraza Nuggetsa od Clippersa.

Trenutno, predvodnik Thundera je PG. U posljednjih 10 utakmica je u nevjerovatnoj formi, postiže preko 30 poena u prosjeku, a u posljednje dvije je ubacio 86 poena.

Točno po 43, prvo Kingsima, a nakon toga Jazzu. Protiv Kingsa je dodao i 12 skokova uz 7 dodavanja, a protiv Jazza je imao 14 skokova, 6 asista i 5 ukradenih lopti, te je u trećoj četvrtini sam ubacio više poena od čitave ekipe Jazza.

Russ se malo smirio u posljednje vrijeme, više ne igra hero ball kao nekada, što je rezultiralo sjajnim rezultatima čitave ekipe. Naravno i Russ odradio svoj dio posla, a na putu je da ostvari nešto nevjerovatno. On je opet na triple double prosjeku ove sezone, postiže preko 20 poena uz 10 asista i skokova u prosjeku. Bio je povređen nekoliko utakmica, no sada se vratio, a odlično je prepoznao sjajnu formu PG-a te sada njemu prepušta glavnu ulogu.

Jedan od najbitniji “šrafova” Thundera je Steven Adams. Već nekoliko sezona je glavni igrač uz Westbrooka, no ove godine je najbolji dosada. Adams ove godine bilježi carrer high u poenima, skokovima, asistima, ukradenim loptama.. Odnosno gotovo u svim statistčkim kategorijama. Sjajno surađuje sa Schroederom, kada nema Westbrooka, te drži obranu pod kontrolom. Izuzetno je snažan, može se gurati s bilo kojim igračem u NBA, a dobrano se popravio i u napadu, te i na tom dijelu parketa daje ključan doprinos.

1 Trackback / Pingback

  1. Grom kojeg smo čekali: Gledamo li budućeg MVP-a?! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*