Popovich dobija playa, Wiggins postaje ‘kralj’, Fultz u Sunsima!

Getty images

Prešli smo već trećinu regularnog dela sezone, a neke stvari polako se kristališu. Već sada pogled na tabele Istoka i Zapada nagoveštavaju ko je napravio dobar posao, a ko je razočarao. Shodno tome ekipe prave planove za promene svojih timova, bilo u smislu daljeg snaženja, ili u smisu rebuildinga.

Wizardsi su razočaranje Istoka, a njihov glavni igrač John Wall igra ispod svakog očekivanja. Pri tome je nezadovoljan. Treba li više razloga za trade od toga? Kako nagoveštavaju prognoze, Wall bi mogao završiti u Spursima, kojima fali takav profil igrača na jedinici, a put prestonice krenuli bi Pau Gasol, Dejounte Murray i Lonnie Walker.

Druga je opcija da dođe do trejda na relaciji New York – Washington, gde bi uz Walla u NY krenuo i Troy Brown Jr., dok bi Washington dobio Enesa Kantesa i Ron Bakera.

Spursi definitivno morajo od nule. Opcija sa DeRozanom kao novim liderom ne funkcioniše, tako da u kontekstu njegovog tejda postoji opcija za razmenu sa Dallasom, koji bi za DeRozana dali Dennis Smitha, Wesley Matthewsa i pick druge runde. Za nas je zanimljiva kombinacija u kojem bi Kemba Walker mogao napustiti Charlotte, uz Willya Hernangomeza, i priključiti se Nuggetsima, koji bi opet trebali bi u Charlotte poslati Jamal Murraya i Masona Plumleea.

Image may contain: 4 people, people smiling

Već smo pisali o nezadovoljstvu Phile i Markellea Fultza trenutnom situacijom. Iz toga bi mogli profitirati Sunsi kojima treba pravi izbor na poziciji playa. Već smo pisali o potencijalnom trejdu tri ekipe, u kojem bi Lakersima otišao Trevor Ariza, a Sixersima Kentavious Caldwell-Pope, dok bi Fultz završio u . Ovime bi svi bili na dobitku. Konačno svoju šansu traži i Hrvat Dragan Bender, koji bi mogao završiti u 76ersima.

Andrew Wiggins mogao bi postati novi ‘kralj’, i pridružiti se Bjelici i Bogdanoviću, dok bi put Minnesote kenuli Shumpert, Randolph i Jackson.

Osim Anthony Davisa, o kojem se naširoko priča da bi mogao pojačati Lakerse, posebno u kontekstu zajedničke večere koju je imao nedavno sa Lebrono, Lakersi su i u potrazi za šuterom, tako da se pominje dolazak sjajnog trojkaša iz Miami Heata, Wayne Ellingtona dok bi u drugom pravcu išli Beasley, Bonga i pick druge runde drafta 2021.

I konačno, Cavsi definitivno ulaze u rebuilding, pa su spremni dati Hooda i Broxa, koji bi pojačali Pelicanse dok bi u Cleveland došli Hill i pick prve runde drafta 2019.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*