Clippersiu 2019: ‘Underdogs’ NBA lige

Clutchpoints

Piše: Ante Barun

Clippersi su u ovom trenutku na 4. mjestu zapadne konferencije sa omjerom 23-16. Iako smo iz prošle sezone naučili da je na zapadu borba od 5. do 8. seeda pitanje pobjede ili dvije više-manje, rijetko je tko mogao Clipperse zamisliti na ovako visokoj poziciji. Dojma radi, iza njih se nalaze Huston, Portland, San Antonio i Lakersi. Bez all stara ove sezone( iako Tobias Harris ove sezone definitivno igra na tom nivou), još uvijek kotiraju visoko na zapadu. Iza njih je jedan period teških utakmica, redom s playoff ekipama, a sada se ispred njih nalazi niz lakših utakmica iz kojih očekujem da će u najmanju ruku zadržati poziciju, ako ne i više. Nekoliko je stvari utjecalo na ovaj rezultat koje ću sad navest.

1) Team Chemistry

Nek kaže tko god što hoće ali po meni Clippersi u top3 kemije tima ove sezone ako ne i najbolji. Oku ugodni za gledat više nego ikad. Lopta u napadu klizi, nijedan ball hog ni u prvoj petorci ni na klupi. Uz najuži roster lige svakako pohvalno za takve kombinacije.

2) Obrana

Tradicionalno jedna od najboljih obrana lige. Svi igrači bez iznimke daju sve od sebe u obrani. Šteka na centru tek, to je stvarno bolna pozicija za Clipperse ove sezone kako defanzivno tako i ofanzivno. Po defanzivnim skokovima ukupno drugi sa po 43 def. skoka po utakmici. Naravno čvrsta obrana se kažnjava u današnjem NBAu kažnjava pa su tako 4. s najviše osobnih po utakmici.

3) Draft Shai Gilgeousa Alexandera

Clippersi su sa 13 pickom odabrali Shaia i to se sada već pokazuje kao jedan od najboljih poteza drafta. Iako u zadnje vrijeme ima velike oscilacije mislim da ima potencijala bit top 5 igrača s ovog drafta u budućnosti. U prosijeku 10.2 ppg na 49%FG, trica vrlo dobrih 38% (da nije upao u ovu “krizu” to je moglo i bolje). Na trećem mjestu rookija u asistencijama(3 po utakmici). Još više veseli njegovo zalaganje u obrani koje će samo ići na bolje s ovakvim timom, jer zna se “s kim si, takav si”.

4) Trejd Austina Riversa

Neću puno o ovome jednostavno igrač kojeg nikako ne mogu smislit u omiljenom timu. Ball hog, ciglar, loš ulaz u obruč, alibi igranje obrane. Ali kada trenirate vlastitog sina teško je bit objektivan, pa tako nije mogao biti ni Doc Rivers koji mu je davao više minuta nego ovaj realno zaslužuje. Po meni to iako na oko sitna izmjena radi ogromnu razliku ove godine u timu.

Ono što me još više seli da su Clippersi iduće sezone u velikoj prilici za postat contenderi. U salary capu imaju prostora za dva max ugovora a baš se se ovo ljeto oslobađa brdo sjajnih free agentsa. Uz ovakvu ekipu dodat dva igrača superstar/all star kvalitete bi izgledalo fenomenalno.

FUN FACT: U zadnjih 25 utakmica protiv Lakersa omjer je 22-3 u korist Clippersa

1 Trackback / Pingback

  1. Napravio paklen duet Kobe-Shaq, od Warriorsa šampionski tim, a sada su na redu Clippersi! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*