Posljednja ponuda

Vijest koja je praktički bila dugo očekivana je bio zahtjev za tradeom Anthony Davisa. Obrva je sigurno Top 3 igrač Lige, no već nekoliko sezone u Pelicansima ne može ništa ozbiljnije napraviti. Najdalje su došli prošle sezone, kada su iznenadili Blazerse u prvom krugu, no odmah nakon toga su naletjeli na Warriorse i tu je priči bio kraj. Davisu je dosta gubljenja, te se želi boriti za naslov, pa je tražio trade.

Dosta stvari se izdešavalo, a Pelicansi uporno odbijaju ponude Lakersa, dok su za sve ostale otvoreni. AD je izjavio kako planira igrati samo za Lakerse ili eventualno Knickse, a da Boston nikako ne dolazi u obzir. Prema prvim info, postalo je i jasno zašto su odbili ponudu Lakersa, koja na prvu ruku i nije baš primamljiva.

Naime, Lakersi su ponudili Lonza Balla, Kylea Kuzmu, Ronda i Beasleya. Prvenstveno Ball je zatražio od Lakersa, da u slučaju tradea ode u neku ekipu koja nema dominantnog playmakera. Dakle u Pelikanima je to Holiday, imaju  Paytona i u ovom tradeu bi dobili Ronda. Uz sve to, praktički jedina legitimna opcija bi bio Kuzma, koji je dobar no niti blizu toga da će biti franšizni igrač. Jasno je zašto je ova ponuda odbijena, morati će Lakersi puno puno bolje.

Lakersi su, nakon odbijanja prve, pojačali svoju ponudu. Daju praktički polovicu svoje ekipe, te nekoliko pickova. Dakle, Lozo Ball, Rajon Rondo, Lance Stephenson, Michael Beasly, Brandon Ingram, Kyle Kuzma mogu put New Orleansa, plus 2 picka prve runde, dok bi u LA stigao Davis i Solomon Hill. No, nije dovoljno! Pelicansi su odbili ovu ponudu, te još traže barem 4 draft picka.

Izgleda da Pelikani samo zavlače Lakerse. Praktički im nude polovicu svoje ekipe, te su doslovno rekli da mogu birati koje igrače žele. Pelikani izgleda ne vide budućeg franšiznog igrača u Lakersi, već ciljaju na Tatum iz Bostona. Iako je Davis naveo kako ne želi u Boston, izgleda da će oni moći ponuditi najbolji paket za Davisa, a to je ono što je bitno Pelicansima kojima se uopće ne žuri.

Ovo su izgleda skontali i Magic i ekipa. Lakersi su se odlučili povući iz utrke za Davisom, zbog prevelikih zahtjeva Pelicansa. Ponuda koju su dobili jutros, izgleda da je bila konačna od strane Lakerse, te da ne žele rasipati resurse više od toga.

Woj je kasnije dodao kako Lakersi ipak nisu do kraja odustali od Davisa. Samo su htjeli da vide što Pelicansi zapravo žele, odnosno da isprovociraju reakciju.

Nakon odbijenice Lakersi su poslali i posljednju ponudu za Davisa. Posljednja vjerovatno iz razloga, jer jednostavno nemaju više koga ubaciti u ovaj trade. Lakersi su ponudili redom Kuzmu, Balla, Ingrama, Harta, KCP-a, Zubca i dva picka drafta. Bukvalno polovica ekipa za Davisa i užasan ugovor Solomon Hilla. Čeka se odgovor Pelikana, no čini se da ni od ovoga neće biti ništa.

 

Koje bi bile najbolje opcije za Davisa?

Los Angeles Lakers

Najrealnija i najizglednija opcija. Lakersi imaju tonu potencijala kojega mogu ponuditi u zamjenu za Davisa. Ball, Ingram, Kuzma, Zubac, pickovi drafta… Sve je to bilo uključeno u ponudu za AD-a. Imaš Lebrona, stigao ti je još jedan Allstar, te praktički imaš 2 od 3 Top igrača Lige. Istina, biti će problem s rotacijom ukoliko Lakersi tradeaju sve mlade nade, no već se spominje dolazak Klaya iduće ljeto, a nakon toga bi vrlo lako našli veterana da popune klubu. Te bi Lakersi postali izuzetno ozbiljna prijetnja Warriorsima.

Philadelphia 76ers

Stigao je Butler, no već se nekoliko puta porječkao s upravom i trenerom. Isto tako, nije donio željeni napredak Sixersima, te oni i dalje nisu čak ni najveći kandidati za Finale Istoka, a kamoli veliko Finale. No, dolaskom Davisa, Sixersi bi već polako postali izuzetno ozbiljna ekipa. On i Embiid bi čini defitnitivno najbolji frontcourt Lige, a kada dodamo još i Simmonsa rijetko koja obrana bi imala rješenja za ovu trojku. Obrana bi također bila među najboljima u Ligi, te bi instantno postali glavni kandidat za Finale.

Golden State Warriors

Kada su doveli Cousinsa, i tako pokazali moć, zašto ne bi probali ići i po Davisa. Istina, morali bi se odreći jednog bitnog člana jezgre, kao npr Greena, no dolaskom Davisa bi vjerovatno postali najbolja ekipa u povijesti Lige. Istina, Pelikani baš i ne mogu dobiti puno od njih, tako da je ovaj trade možda i najmanje vjerovatan, no sigurni smo kako će Warriorsi barem probati dovesti Davisa.

Boston Celtics

Boston trenutno nije kandidat za dovođenje Davisa. Naime, prema Derrick Rose pravilu, ekipa može potpisati produljenje rookie ugovora sa svojim igračem za mu dati veći postotak capa. Davis i Irving su potpisali takve ugovore sa Pelikanima, odnosno Cavsima. NBA Liga dopušta samo jednog igrača pod takvim ugovorom na rosteru, tako da je dolazak Davisa moguć jedino ukoliko za njega daju Irvinga. Ali kako Boston može dati uvjerljivo najbolji i najjači paket za Davisa, lako je moguće da se i Pelikani strpe do ljeta, jer Davisov ugovor vrijedi još i iduće sezone. Irving bi na ljeto potpisao novi ugovor, Davis bi mogao stići preko tradea i Ainge je opet izveo svoju magiju.

Milwaukee Bucks i Toronto Raptors

Obje ekipe su uvidjele da mogu do naslova, samo im još malo fali. Bucksi i Raptorsi su trenutno na vrhu Istoka, a poslije Warriorsa vjerovatno najjače ekipe u Ligi. Leonard je donio jednu novu dimenziju Raptorsima, a još uvijek se čeka da proigra njihova klupa koja je prošle godine bila najbolja u Ligi. Bucksi su također dolaskom Buda počeli igrati sjajnu košarku, a obje ekipe misle da je Davis ono što im fali da bi izazvali Warriorse. Tako su Bucksi stavili sve igrače osim Giannisa da su dostupni za trade, te da Pelikani mogu birati, a slična je situacija u Raptorsima gdje je također samo nekolicina nedodirljiva.

 

1 Trackback / Pingback

  1. "Ne žalim ni za čim" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*