Top 5: Učinak naših za 6/2 i 7/2/2019

1 Bojan Bogdanović

Babo je igrama u prvom dijelu sezone nagovijestio kako bi ovo mogla biti njegova najbolja NBA sezona. Nakon povrede Oladipa, zaigrao je još i bolje. Cijele sezone je najkonstatniji šuter Pacersa, a u nekoliko posljednjih utakmica i najbolji strijelac. Posljednji su stradali Clippersi kojima je sasuo 29 poena uz odličnih 12/19 iz igre. Imao je i jedno upečatljivo zakucavanje, na posteru je završio Harrell.

2 Nikola Jokić

Nikola je nastavio tamo gdje je stao u prošlom mjesecu. Upisao je još jedan triple double učinak. U napadu je odradio svoje, ubacio je 25 poena uz vrlo dobar postotak iz igre, te ubilježio 10 asista. No najveći problem je bila njegova igra u obrani. Russell je nakon pick radio što je htio, nazabijao se u sredini, a Jokić i Nuggetsi nisu imali rješenja.

3 Luka Dončić

Luka 3, Fultz 1, ostali nula. Takvo je stanje tinejdžera koji su ubilježili triple double u NBA. Protiv Hornetsa Luku nije slušao šut. Ubacio je samo dvije trojke, no naravno da je jedna od te dvije bila izuzetno bitna. Hornetsi su se držali, a Luka je 2 minute prije kraja pogodio step back trojku koja je praktički riješila utakmica. Na kraju je završio sa 19 poena, te 11 asista.

4 Nikola Vučević

Bez pola vanjske linije Wolvesi nisu bili nikakav konkurent za Magic. Vuč je vrlo dobro parirao KAT-u, te odigrao još jedan dobar meč. Ubacio je 21 poen, uz 10 skokova, te je imao vrlo dobar šut iz igre.

 

5 Nemanja Bjelica

“Desetkovani” Kingsi nisu mogli protiv Brade i Rocketsa. Nekoliko igrača je sudjelovalo u razmjenama za vrijeme trade deadlinea pa nisu bili s ekipom. Uskočio je Bjelica koji je nakon dosta vremena odigrao vrlo dobar meč. Ubacio je 15 poena uz 3 pogođene trojke, a sakupio je i 6 skokova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*