Top 5: Učinak naših za 9/2 i 10/2/2019

top 5 9.2.

1 Luka Dončić

Mavsi su bili pred porazom nakon lošeg prvoj dijela. No, onda je na scenu stupio Luka. Po ko zna koji put ove sezone, bio je najbolji kada je najpotrebnije. U prvoj utakmici Blazersa i Mavsa pogodio je težak fadeaway za produžetak, a sada je dominirao posljednjoj dionicom. Od svojih 28 poena, 13 je ubacio u posljednjoj četvrtini, te je pogodio nekoliko teških šuteva i ulaza u posljednjim minutama. Bio je glavni “krivac” za pobjedu Mavsa, a umalo je stigao i do svog 4. TD učinka ove sezone.

2 Nikola Vučević

Magic misli ozbiljno. Na krilima novopečenog Allstara Vučevića, te probuđenog Rossa Magic bi lako mogao uhvatiti playoff. U odličnoj utakmici relativno su lagano dobili vodeću ekipu Istoka, Buckse, a Vuč je odigrao na Allstar razini. Protiv Lopeza i Giannisa uhvatio je čak 17 skokova, a bio je i odličan u napadu. Ubacio je 15 poena, te podijelio 5 asista u samo 26 minuta koliko je proveo na parketu.

3 Jusuf Nurkić

Juka se potpuno vratio. Odigrao je odličan meč protiv Mavsa, koji nisu imali rješenja za njega. Nažalost, nije ni on za njih. Nurk je uspio odigrati samo 21 minutu zbog problema s faulovima. Na kraju je i ispao sa 6 komada, a možemo samo zamisliti kakvu bi utakmicu odigrao da je mogao igrati više minuta. Ubacio je u ovoj maloj minutaži 18 poena uz odličnih 9/11 iz igre, te je dodao i 10 skokova.

4 Bojan Bogdanović

Puno lakši meč protiv Cavsa nego prošle sezone. Iako je Babo i prošle sezone ubacio Cavsima 30+ poena, sada je mogao igrati puno lakše. Pacersi su lagano odradili posao, razbili su Cavse, a Babo je opet bio ponajbolji u ekipi. Sada je već konstanta da Babo bude među top 2 ili 3 strijelaca ekipe, a Cavsima je sasuo 23 poena uz možemo reći slabiji šut nego inače. A šutirao je solidnih 53% iz igre.

5 Bogdan Bogdanović

Glavna snaga Kingsa s klupe. Ušao je protiv Sunsa, te odmah krenuo razigravati. Ubilježio je nekoliko sjajnih asista odmah u početku, a kasnije je razigrao i sebe. Ubacio je 14 poena, sve dvojke, te odigrao vrlo dobru obranu. Kada god je u igri, on je zadužen za playmakerske dužnosti, a u ovoj sezoni je pokazao da mu ta uloga baš leži.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*