Ovi Cavsi su najgori tim u istoriji!

screenshot

Cleveland Cavaliersi igraju nikada goru sezonu u novijoj NBA istoriji. Pretposlednji su na Istoku sa svega 17 pobeda (iza njih su samo Knicksi). Ujedno, bivši tim Lebrona Jamesa, postavlja i negativne rekorde. Ekipa koja je igrala četiri vezana finala NBA u ovoj sezoni ima najgoru obranu u istoriji NBA lige!

Basketball-Reference pokazuje da Cavaliersi imaju najgore obrambene brojke u istoriji NBA-a, nakon čega slede Denver Nuggetsi iz 1991. godine. Zanimljiva je i činjenica da je i ova sezona u NBA generalno takva, a da čak pet timova zauzima mesto među 15 najgorih odbrana svih vremena u NBA.

U takvo sivilo tima uklopio se i rookie, Colin Sexton.

Pod posebnom lupom je ove sezone bio Sexton jer došao je u obezglavljen tim, u kojem je trebao dobiti važnu ulogu. No bio je okružen sujetnim veteranima, i nabeđenim zvezdama, te frustriranim mladim igračima (Osman, Žižić) koji su čekali svoju priliku.
Ako i gledamo Sextonovu statistiku, ona na prvi pogled i nije loša – 12.9 poena, 2.3 asistencija i 2.6 skoka su solidni za jednog rookia. No, odbrambena statistika je nešto što treba da brine, i zapravo nešto u čemu je Sexton očajan. On je prema +/- naprednoj stastistici najgori bek u NBA ligi, a to pokazuje i ova tabela:

1 Trackback / Pingback

  1. Šaras na meti Cavsa? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*