Hrvati igraju NBA Letnju ligu!

AFP PHOTO / Marco Bertorello

Reprezentacija Hrvatske neće učestvovati na Svetskom prvenstvu, koje se od 31. avgusta do 15. septembra održava u Kini, ali će sigrati NBA letnjoj ligi koja je na progrmu od 5. do 15. jula u Las Vegasu.

Hrvatska će u Kinu biti među 30 učesnika ovoga atraktivnog takmičenja:

“Dobili smo poziv od NBA lige, koji ćemo prihvatiti i idemo u prvoj polovini jula u Las Vegas da igramo Letnju NBA ligu”, najavio je Stojko Vranković, predsednik Košarkaškog saveza Hrvatske.

NBA letnja liga, pored gostiju, uvela je i novinu da se sve utakmice igraju u istom gradu, a ne u tri, što je do ove godine bio slučaj.

Još se ne zna u kakvom će sastavu igrati Hrvati. Oni, da podsetimo, ove sezone imaju šest igrača u NBA – tu je sjajni Bojan Bogdanović (Pacers), Dario Šarić (Wolvsi), Mario Hezonja (Knicks), Dragan Bender (Sunsi), Ante Žižić (Cavsi) i Ivica Zubac (Clippersi).

“Naša je procena da je to odlična stvar, jer ćemo u Las Vegasu imati šest jakih utakmica, imaćemo šest prenosa na NBA TV.  Pozivnice će ići na adresu svih, a Bogdanović i Šarić, ako bude želeli, naravno da su dobrodošli. Iako znamo da je Letna liga za one igrače u razvoju u NBA ligi. Mi ćemo se u selekciji bazirati na one igrače koji bi trebalo da iznesu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo”, objasnio je Vranković zta hrvatske medije.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*