Wadeov posljednji ples

Screenshot/ESPN

Ulazimo u samu završnicu sezone. Na Zapadu su stvari manje više riješene, odnosno već sada znamo svih 8 ekipa koje idu u doigravanje. Za vrh se bore Nuggetsi i Warriorsi, a svi ostali se nalaze na 4 pobjede razmaka, što znači da ćemo gledati veliku borbu za pozicije. U Istočnoj Konferenciji su stvari obrnute.

Screenshot/ESPN

Prvih 5 mjesta je bezecirano, a za ostala tri, borbu vodi 6 ekipa. Griffin je odveo Pistonse do najveće zalihe, te se oni nalaze na 6. mjestu, Netsi su 7. dok se za 8. mjesto bore 3 ekipe. Jedna od njih je Magic našeg Nikole Vučevića koji u posljednje vrijeme igraju dobru košarku. Žele izboriti playoff, te su uspjeli nanizati nekoliko dobri predstava. Ekipa koja je možda u najboljoj formi je Miami Heat. Dobrano su podigli formu u posljednje vrijeme, te je lako moguće da se i oni nađu u doigravanju.

Screenshot/ESPN

Ekipa je imala dosta problema kroz čitavu sezone. Ellington je ispao iz rotacije, Dragić je odigrao samo 26 utakmica, Waiters se tek vratio nakon godinu dana pauze. Playoff se činio daleko, no u zadnjih 10-ak utakmica izgledaju jako dobro. Točnije u zadnjih 13 utakmica imaju 8 pobjeda. Jedini porazi su im protiv najjačih ekipa na Istoku – Raptorsa i Bucksa, dok su pobijedili direktne konkurente – Hornetse i Magic. Prišuljali su se na 8. poziciju, a ovo bi mogla biti idealna prilika da još jednom vidimo Dwyanea Wadea u playoffu. Legendi Heata i NBA Lige je ovo posljednja sezone, a bilo bi sjajno kada bi se oprostio u playoffu.

Do kraja je ostalo 10 utakmica, a Heat nema nimalo lagan raspored. Od slabije rangiranih ekipa igraju samo sa Mavsima i Knicksima, a tu još možemo ubrojiti i Wolvese koji su također ostali bez playoffa na Zapadu. Igraju protiv Magica, a možda najteži dio će biti kada u samo 7 dana igraju s Raptorsima i dva puta s Keltima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*