Da li je NBA legenda odigrala svoju poslednju utakmicu?

Ljubav Carmela Anthonya i Rocketsa nije dugo trajala. ‘Uskoro se rastajemo,’ poručili su iz Houstona svojoj promašenoj investiciji svega dva meseca nakon što je sezona krenula, u decembru 2018. Melo je odstranjen iz tima ‘Raketa’, koje su se probudile nakon toga i napravile pozitivan score – sa Melom u timu 4 pobede i 6 poraza, bez njega 12 pobeda i 9 poraza do kraja godine, a potom na krilima Jamesa Hardena i do trećem mesta Zapada.

Poslednju utakmicu Melo je odigrao 8. novembra protiv svog bivšeg kluba OKC-a, gde je za 20 minuta dao samo 2 poena i šutirao 11-1 (ili 9 %)!!! Možda je to i poslednja utakmica u Melovoj karijeri jer za sada niko ne pokazuje interesovanje da ga angažuje.

Ostaće zabeleženo da je Melo odigrao 10 utakmica za Houston, da je beležio 13.4 poena, 5.4 skoka uz 32.8 % uspešnosti šuta za tri poena.

No, ako pogledamo karijeru ovog sjajnog scorera, Melo je odigrao 16 sezona, za 4 kluba (Denver, New York, Oklahomu i Houston), odigrao je 1.064 utakmice, a beležio je 24 poena, 6.5 skokova i 3 asistencije po meču!

Drugačija sezona

Prošla sezona je bila jedna od najuspješniji u posljednje vrijeme za Houston Rocketse. Svakako najuspješnija za trenera D’Antonia. Sklopio je pakleni bekovski par Paul-Harden koji su harali Ligom, a u Finalu Zapada ozbiljno zaprijetili Warriorsima. Ratnici su bili na rubu ispadanja, a da se Paul nije povrijedio konačni epilog je mogao biti puno drugačiji.

Ova sezona je počela drugačije. Ostali su bez važnih defenzivnih oslonaca, Aminua i Arize, no Rakete se nisu previše brinule oko toga. Doveli su Mela, a on se iznenađujuće privikao na ulogu 6-og čovjeka. Barem se tako činilo na početku.

D’Antoni ne želi Mela?

No, čini se da akvizicija Mela ipak nije upalila. Da je Melo “strano tijelo” u ovoj ekipi pokazuju i statistike. S njim u petorci Rocketsi imaju  -9 defenzivni rating, a dok je on na klupi taj isti rating skače na +1,8. Dakle gotovo 10 poena su bolji kada Melo ne igra. Uz to angažman Mela je bio korak u krivom smjeru. Melo obožava poludistancu, a taj šut je “zakonom zabranjen” u Houstonu. Ili zakucavanje ili trojka… Uz to obrana mu je uvijek bila slabiji dio igre, a sa nekoliko kila viška se to sigurno nije poboljšalo.

 

Dok je bio u Oklahomi na njega prišivali su mu se razni eptitet – “ball hog”, “ne igra obranu”… To ga je pratilo kroz čitavu karijeru. U Houstonu je to došlo do izražaja… i više nije moglo dalje.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. The curious case of Carmelo Anthony - Ostatak Sveta
  2. Samo još jedna šansa... - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*