Top 5: Učinak naših 30/3-1/4/2019

1 Bogdan Bogdanović

Ponajbolja utakmica u NBA karijeri za Bogdana. Sjajno je parirao Rocketsima, no protiv Hardena jednostavno nije išlo. Bio je na rubu triple double učinka, a kroz čitav meč je bio izuzetno efikasan i jedan od glavnih razloga zašto su Kingsi tako dugo ostali u igri. Završio je meč sa 24 poena, te čak 5 pogođenih trojku, a tome je dodao i 8 dodavanja.

2 Goran Dragić

Nakon triple double protiv Mavsa, Dragon je nastavio u sličnom ritmu i protiv Kelta. U bitnoj utakmici za Heat Dragon je držao ekipu u igri. Sjajno je napadao Irvinga, bio odličan u tranziciji, te na kraju stigao do čak 30 poena. Uz to je imao sjajnu efikasnost, te je iz igre šutirao čak 60%. Nije se previše bazirao na asiste,no skupio ih je čak 5, a na kraju je Heat ipak poklekao. Irvingova bacanja na kraju su bila kobna.

3 Nikola Jokić

Nikola “usijane glave”. Iako je odigrao odličnu utakmicu, na kraju je baš Jokić stajao Nuggetse pobjede. Protiv žilavih Wizardsa, mučili su se čitavu večer, a Jokiću je čak bio razbijen i nos u prvom dijelu. To ga je dodatno nanerviralo, pa je pred kraj utakmice burno reagirao, te je isključen. Možda malo prestrogo, jer Portis ga je mlatio čitavo večer. Jedini je Jokić uspio nešto zabiti u Nuggetsima, te je meč završio sa 23 poena i 14 skokova.

4 Bojan Bogdanović

Pacersi drže korak sa Keltima, a Babo je još jednom bio najbolji igrač. Ubacio je 19 poena, a ovaj puta ga šut čak i nije toliko dobro služio. Ubacio je samo jednu trojku, no bazirao se na kontrama i ubacio je dosta laganih poena. Imao je i jednu sjajnu fintu na Makeru koji ga je bukvalno preskočio, da bi Babo samo lagano položio u koš. Ubacio je 19 poena, a imao je i odličnu allround statistiku sa 7 skokova i 6 dodavanja.

5 Ante Žižić

Povratak Žiže u Top 5. Počeo je meč sa Sunsima s klupe, dobio je nešto manju mintažu no nije razočarao. Naprotiv, u potpunosti je iskoristio svoju minutažu, te je u samo 13 minuta ubacio 15 poena uz 7 skokova. Imao je samo jedan promašeni šut iz igre, te bi ga Cavsi vrlo brzo mogli vratiti u petorku nakon ovakvih igara.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*