I službeno – GOAT

FadeawayWorld

Svakodnevna polemika se vodi oko najbolji igrača. To se dešava u bilo kojem sportu. Počevši od nogometa – vječne borbe između Messia i Ronalda, košarke, pikada, bočanja i svi ostalih sportova… Nama je naravno najzanimljiva košarka, a iako se svakodnevno raspravlja, u ovom sportu odgovor je zapravo poznat. Michael Jordan je najveći koji je igrao ovu igru, a sada su to potvrdili i igrači.

Provedena je anonimna anketa o najboljem igraču svih vremena među NBA igračima, a ne moramo niti reći da je Jordan odnio uvjerljivu pobjedu. Nalazi se ispred Lebrona i Kobea, te Jabbara koji je usprkos tome što je najbolji strijelac Lige u povijesti, zauzeo “tek” 4. mjesto. Po nekoliko glasova su još skupili Iverson i KD.

Možemo raspravljati o bilo čemu, no sušta statistika je debelo na Jordanovoj strani. 6 prstenova, čistih 6-0 u Finalima, sve moguće i nemoguće individualne nagrade, te dominacija protiv stvarno jakih ekipa. Pogotovo kada uzmemo u obzir da se tada igrala čvrsta košarka, te se dopuštalo puno više kontakta nego sada. Nećemo reći da su igrači bili bolji, već da su mogli biti dosta grublji u obrani. Jordanova ostavština je bezvremenska, a ovim smo praktički i dobili potvrdu tko je GOAT NBA lige.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*