D.J. šokirao Raptorse

Nakon Sixersa pali su i Raptorsi. Možda ipak nije bio problem u Lebronu… Odmah u prvoj utakmici Magic je šokirao Kanađane. Augustine je bio junak utakmice. Prvo je pogodio polaganje za +2 Magic nešto više od minute prije kraja, a nakon toga još i trojku za pobjedu. Leonard je promašio posljednji šut i slavlje Magica je moglo početi.

Pravi tragičar je bio Lowry koji je promašio svih svojih 7 šuteva, te je utakmicu završio na 0. Siakam je bio odličan sa 24 poena, dok je Leonard ubacio 25.

Sa jedne sjajne sjajna timska predstava Netsa, a sa druge kilava, bezidejna i solažama sklona igra 76ersa, i konačnih 111 – 102 za vođstvo Brooklyna 1 – 0 u seriji.

Očekivali smo od zvučnih 76ersa mnogo, Simmonsa i Embiida ka osovina tima, napaljenog Butlera, uvek korisnog Harrisa i naoštrenog Reddicka. I nismo dobili ništa. Samo silovanje lopte, individualne pokušaje koji su završavani neuspehom. Brooklyn je lako čitao napade Phile i brzo ih zaustavljao, a preciznim šutevima (posebno sa distance), brzom tranzicijom to kažnjavao. Na kraju su prednost koji su stekli krajem prve četvrtine samo uvećavali da bi stigli do dvocifrene prednosti u finišu.

Tokom poslednje četvrtine dvoranom u Phili prolamali su se zvižduci. Toliko su nemoćno delovali njihovi ljubimci u pokušajima da priprete Brooklynu.

Kod Brooklyna najefikasniji je bio Russell sa 26 poena, Levert je dao 22, a Ed Davis se sjajno snašao na poziciji back up centra (12 poena, 16 skokova).

Kod domaćih jedini vredan pomena bio je Jimmy Butler sa play off rekordom karijere od 36 poena, kojima je dodao i 9 skokova.

Iako je imao statistički dobar učinak (22 poena, 15 skokova), Embiid je bio neubedljiv a uz to je i vrlo loše šutirao iz igre, i većinu poena dao je sa linije penala. Bobi Marjanović bio je solidan, dobio je priliku na početku, a dao je 13 poena, uz 3 skoka i 4 asistencije.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. NBA Play off: Tri iznenađenja prve večeri! - Ostatak Sveta
  2. Hattrick ili prvi u povijesti? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*