Zver je puštena, zver se poigrava!

screenshot

Najnapetija sinoćnja utakmica opet je bila Kelti protiv Pacersa. Dvije izjednačene ekipe opet su igrale egal meč. Kao i u prvom meču Pacersi su imali prednost, no opet su ju prokockali. Ovaj puta su stvari riješili Tatum i Irving, uz svesdrnu pomoć lošeg napada Pacersa.

Na poluvremenu su bili gotovo izjednačeni, ali nakon odmora Pacersi preuzimaju inicijativu. Rade 10-0 seriju, predvođeni Collinsonom, te se polako odvajaju. Keltima nije pomogao niti izuzetno loš napad, zaredali su sa lošim šutevima i izgubljenim loptama, a prednost Pacersa je samo rasla. U posljednju dionicu Pacersi su ušli s 11 poena prednosti. No, tu stvari polako okreću. Boston steže obranu, odjednom Pacersi imaju problema zabiti, a Irving i Tatum preuzimaju stvari u svoje ruke na drugoj strani.

Napravili su 16-0 seriju, Irving je ubacio 8 poena zaredom u tom periodu, dok su Pacersi promašili 10 šuteva zaredom. Ponavljaju se stvari iz prve utakmice, kada napad Pacersa jednostavno stane i nemaju rješenja za obranu Kelta. Uspjeli su se nekako oporaviti od toga, Babo je uspio pogoditi nekoliko šuteva, no vrlo brzo Irving i Tatum prelamaju meč, te Kelti dolaze do 99-91 pobjede, te 2-0 u seriji.

Irving je bio sjajan s 37 poena i 7 asista, Tatum je ubacio 26, a Hayward je s klupe dodao 13 ubačaja. Babo je bio najbolji u redovima Pacersa s 23 poena, Young je ubacio 15, dok su Collinson i Evans stali na 13.

Sa druge strane, Bucksi su ponovo bili ubedljivi protiv Detroita, ovoga puta bilo je 120 – 99, a za laganih +21, ponovo se potrudio sve bolji i opasniji Giannis Antetokoumpo. Jedan od najvećih kandidata za MVP ove sezone, meč je završio sa 26 poena i 12 skokova, dok su mu društvo pravili Bledsoe sa 27 poena i Middleton sa 24 poena i 8 asistencija.

1 Trackback / Pingback

  1. NBA Play off: Smrtonosna 'raketa' i nezaustavljiva 'zver' - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*