“U ovom timu pojedinci ne govore istim jezikom”

screenshot

Najveće iznenađenje ovogodišnjeg playoffa svakako su dvije pobjede Clippersa. U drugom meču su napravili su čudo i stigli su -31, i tako su napravili najveći preokret u povijesti playoffa i to sve protiv nominalno najbolje ekipe Lige. Ekipa sa 4 Allstar igrača. Bili su uporni, te malo po malo stizali prednost, te na kraju zadali konačan udarac prvacima. Na toj utakmici se moglo vidjeti da nešto očito ne štima u ekipi. Svaka čast Clippersima, no ovaj poduhvat je bio ravan čudu. Nakon što su Warriorsi uzeli dva meča u LA, činilo se da je serija gotova, ali su Harrell i Lou preuzeli palicu u svoje ruke i još jednom šokirali tim Steva Kerra, i sada je 3-2 u seriji. A naredni meč se igra u Los Angelesu.

Green je samo smetnja?

Hemija u šampionskom timu nije dobra. Jedini koji nekako povezuje sve konce je Steph Curry sa kojim na terenu Warriorsi deluju šampionski. Durant na momente deluje nezainteresovano pa bljesne, Klay Thompson ne igra odbranu na očekivanom nivou, dok je najveći problem Draymond Green.

Kako prenosi FB grupa, Golden State Warriors Balkan, na poslednjem treningu Warriorsa odigrala se jedna scena koja u neku ruku pokazuje kakva (ne)sloga vlada u timu tokom dobrog dela ove sezone, iako bi nekome ko ne prati mnogo dešavanja to verovatno izgledalo kao sitnica.

Dok je Kerr razgovarao sa novinarima, Draymond je imao šuterski trening uz glasnu muziku u pozadini. Kako Kerr nije mogao dobro da čuje novinarska pitanja, zamolio je da se muzika isključi, ili bar stiša.

To je u prvi mah učinjeno, ali je već koji minut kasnije Draymond odvrnuo muziku maltene do daske, te je na kraju bilo po njegovom, a na Kerrovom izrazu lica moglo je da se primeti da mu je to prilično zasmetalo.

Ovo nije prva čudna situacija koja se dogodila naočigled javnosti i medija (ne samo između njih dvojice), a ko zna koliko ima toga što kamera nije zabeležila.

Sukobi, sukobi…

Još početkom sezone Durant i Green su ušli u sukob. Nije bilo nimalo bezazleno, iako su vrlo brzo nakon toga izjavili kako su se stvari vratile u normalu.

Durant ili Green? Jedan mora otići!

Kako se sezona približavala kraju, sve su više počele glasine kako Durant neće ponovno produžiti s Warriorsima. Kemija u ekipi je narušena, a tome u prilog ide i nedavni intervju koji su igrači Warriorsa odradili za posebnu emisiju “60 minutes”.Emisija je bila posvećena Warriorsima kao ekipi, te kako će pokušati napraviti nešto što se nije vidjelo posljednjih 50-ak godina. Peti puta zaredom igrati Finale.

Sudjelovali su KD, Klay, Curry, Livingston i Igoudala. Posljednja trojica su se dobro zabavljala, no to se ne može reći i za Duranta i Klaya. Obojica su gotovo pa nijemo promatrali svoje suigrače, a po njihovim izrazima lica vidjelo se da im baš i nije ugodno.

Durant i Klay su slobodni igrači na ljeto. Durant zasada nije ništa izjavio po tom pitanju, već se želi fokusirati isključivo na playoff, dok je Klay još ranije izjavio kako bi želio čak i završiti karijeru u ovoj ekipi. Izrazi lica, te trenutna forma govori da očito nešto ne štima u ekipi. Na Kerru je da to sve riješi, ne samo zbog ove sezone, već i zbog nekoliko idućih…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*