It’s a ‘play off’ basketball, baby!

screenshot / Youtube

Portland je napravio brejk i nakon 97 – 90 nosi veliku pobedu u Oregon. Sada je 1-1 u seriji.

Nuggetsi su u ovaj meč ušli s jednom mišlju, zaustaviti Lillarda. To su bogami i uspjeli, ovo je bila prva utakmica u ovogodišnjem playoff u kojoj je Lillard “zakazao”. Nažalost, nisu uspjeli to pretvoriti u pobjedu. U napadu su se prekasno probudili, a Blazersi su već imali dosta dobru zalihu, te su na kraju Nuggetsi morali potpisati poraz od 7 razlike.

Dosta tih je bio Jokić u prvom dijelu. U prvoj četvrtini uputio je samo jedan šut na koš, a do poluvremena je ubacio samo 6 poena. Da se razumijemo i dalje je bio centralna točka Denverovog napada i njihov ključni čovjek, no više puta se pokazalo da što agresivniji Jokić – to su bolji Nuggetsi. Prema statistikama Joker je vodeći čovjek po dodirima po napadu, sve se vrti oko njega, ali ponekada previše dodaje. Sinoć je istina imao jedno sjajno dodavanje za Millsapa.

Čak trojica igrača su završila meč s povredama. U redovima Denvera Craig je razbio nos, no ubrzo se vratio s maskom, da bi Murray imao problema s bedrom. Sputavalo ga je čitavu utakmicu. S druge strane povredio se Harkless koji se na kraju nije niti vraćao na parket. Umalo je izbila i tuča. Kanter je nehotično srušio već povređeno Craiga, da bi klupa Nuggetsa burno reagirala. SItuacija srećom nije eskalirala.

 

U redovima Blazersa na kraju je najviše ubacio McCollum – 20 poena, a Hood je s klupe dodao 15, isto kao i Kanter. Lillard je zaustavljen na 14 uz loših 5/17 iz igre. Jokić je opet bio na rubu triple double učinka sa 16 poena, 14 skokova i 7 asista.

1 Trackback / Pingback

  1. NBA Play off: Brzi voz Jokić u jurišu na vrh NBA i titulu MVP! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*