Hardene, ovako ne može!

Sports Illustrated

Večeras je na programu šesti meč u seriji između Warriorsa i Rocketsa.Warriorsi su i pored brojnih nedaća pobedili na petom meču, it bez Kevina Duranta koji se povredio u trećoj deonici i za njega je serija završena.

Curry i Klay su podsetili na dobra stara vremena kada su uz Draymonda Greena doveli Warriorse do njihove prve titule. Sa druge strane James Harden je bio najbolji kod Houstona (31 poena, 8 asistencija), ali se naprosto ugasio u poslednjoj deonici.

Svi su upravo od ‘Bradonje’ očekivali da prelomi, no na ovom meču je naprosto razočarao.

Još jedna zanimljiva stvar, je da kroz istoriju lige, kada je rezultat u nekoj seriji bio 2:2 (a to se desilo ukupno 204 puta), ekipa koja je slavila u petoj utakmici prošla je dalje u čak 82,4% slučajeva. Što znači da su Rocketsi možda favoriti u ovoj utakmici, ali je na strani Warriorsa tradicija i oni su bliže finalu.

Sa druge strane, kada Steph Curry igra bez Kevina Duranta GSW ima 26 – 1, i to je još jedna stvar koja ide u prilog Golden Stateu.

Za sada smo u pet vrlo napetih mečeva i  poprilično izjednačenu seriju, u kojoj su Harden sa jedne odnosno Durant sa druge strane ukrštali napadačka koplja.


Rezultati u seriji:


“Težak poraz. Znamo da možemo da budemo bolji, imaćemo priliku da to pokažemo u petak”, rekao je Harden nakon meča, a potom je prokomentarisao i svoju partiju u poslednjoj četvrtini: “Mogu da pogledam utakmicu pa da odgovorim šta se dogodilo u četvrtoj četvrtini, ali pretpostavljam da su drugi bili u izglednijim pozicijama. Pokušali smo da uradimo ono što je u momentu bilo najbolje. Nisam siguran”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*