U ‘kandžama’ Kawhia Leonarda

screenshot

Raptorsi su smanjili na 2-1 u seriji, domaćom pobedom nad Bukcsima od 118 – 112, nakon dva produžetka.

Ključ pobede bio je Kawhi Leonard koji je na kraju drugog produžetka odlučio meč sa dve ukradene lopte, skokom u napadu, te šest ubačenih poena. Meč je završio sa 36 poena (11/25 iz igre), 9 skokova i 5 asistencija za ukupno 52 minuta na parketu i pored vidne povrede noge zbog koje je hramao:

Pascal Siakam dodao je 25 poena i 11 skokova, Mark Gasol imao je 16 poena, 12 skokova, 7 asistencija i 5 blokada. Norman Powel je sa klupe upisao 19 poena, ali je ranije morao van igre zbog 6 ličnih.

Kod Bucksa je Giannis imao svega 12 poena ali čak 23 skoka i 7 asistencija. Najefikasniji bili su rezervisti, George Hill sa 24 poena i 7 skokova i Malcom Brogdon sa 20 poena i 5 skokova.

Zanimljivo je da se Giannis ne snalazi dobro kada ga čuva Kawhi Leonard. Popularni ‘the Claw’ pored sjajnog učinka u napadu uspeva da neutrališe i jednog od najboljih igrača lige. Pogledajte uostalom ove statistike:

Ovo je bila najslabija Giannisova utakmicu u ovogodišnjem playoffu. Barem što se tiče napadačkog učinka. Opet je pronašao načina da bude koristan za ekipu. Iako im je glavni igrač odigrao ovako loše u napadu, bili su jako blizu pobjede, ali u redovima Bucksa nisu zadovoljni. Imaju sjajan mentatlitet i samo žele pobjediti. Giannis je također izjavio kako nije obeshrabren nakon samo jedne utakmice. -“Ja sam Giannis. Što sam sve dosada napravio u životu – slao novce svojoj obitelji, osigurao privatno školovanje za svoju braću, pomogao obitelji i u Grčkoj i u Nigeriji. Razočaran u utakmicu. Mislim da bi bio razočaran u sebe ako tako mislim.”- rekao je Giannis.

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. NBA play off: Imamo prve Finaliste! - Ostatak Sveta
  2. Hattrick ili prvi u povijesti? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*