Max za Jimmya!

ESPN

Sezona Philadelphia Sixersa ne može se nazvati neuspješnom. Stigli su do Polufinala Istoka, a izbačeni su od kasnijih finalista Raptorsa. Pružili su izuzetan otpor, a na kraju ih je srušio Leonard šutom sa sirenom u sedmoj utakmici. Ekipa je bila utučena, no čini se da je uprava Phile vidjel dobre stvari u ovim momcima, te će ih izgleda pokušati zadržati na okupu.

Dvojici igrača koje su doveli ove sezone ističu ugovori, Tobiasu Harrisu i Jimmy Butleru. Harris želi pola Lige, izuzetno je koristan igrač, vrlo dobar šuter te će za njega biti velika borba. Sixersi su već izjavili kako ga žele zadržati, a izgleda da i Butlera čeka dobra ponuda. Sixersi su objavili kako će mu ponuditi max ugovor, vrijedan 191 milion $ na 5 godina. Ostale ekipe mu mogu dati do 150 miliona $ tako da Sixersi već u startu imaju prednost.

Slično kao i za Harrisa red za Butlera nije mal. Netsi su izrazili želju za njegovim dovođenje, isto kao i Lakersi koji pod hitno žele Lebronu dovesti pomoć. No Sixersi su se odrekli dvojice odličnih igrača za njega, Covingtona i našeg Šarića, te ukoliko izgube Butlera praktički su izgubili 3 igrača.
 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*