Ovo što rade Warriorsi je neverovatno!

screenshot

Ratnici su uspjeli. Uzeli su break Raptorsima i vratili seriju na početak prije povratka kući. Kako se iduće dvije igraju na parketu Warriorsa, oni preuzimaju ulogu laganog favorita.

I zaista ako su ikada zaslužili uzeti titulu to je ove godine. Sve se urotilo protiv Warriorsa, i čitava Amerika (koja navija protiv njih), i vatreni navijači protivnika (pitajte Drakea, šta misli o njima), ali pre svega – povrede. Ostali su na duže bez Cousinsa (vratio se), pa bez Duranta (mogao bi se vratiti za ključne mečeve), igrali su sa rovitim Iggoudalom, Steph je igrao bolestan i sa povređenim prstom, a sada je Klay najavio da će igrati, pa ‘makar i polumrtav’.

Za ratnike nema stajanja!

Nakon svega, i velikih 1-1 posle Toronta, ima mesta i za šalu. A Igoudala i Cousins su bili najoriginalniji:

Iggy kao mladić!

A doći do posljednje pobjede nije bilo nimalo lako, te su morali dobro zapeti kako bi srušili uporne Raptorse. Na kraju je presudila velika serija 18-0, te Andre Igoudala.

Iggy je pogodio ključnu trojku kojom je odveo Ratnike na nedostižnu prednost. Da je to promašio, Raptorsi bi itekako imali prilike da “ukradu” utakmicu. Iggy je bio sam kao duh na ovom šutu, Raptorsi kao da su zaboravili na njega. Istina, nije šutirao bajno ove sezone, no kod ovakvih situacija nikako si ne smiješ priuštiti ovako slobodan šut. S tim se slaže i Steph Curry. -“Pomalo je ponižavajuće ostaviti Igoudala tako otvorenog. Pa on je i prije pogađao takve šuteve.”- rekao je Curry nakon utakmice.

Curry je totalno u pravu. Iggy je tijekom svoje karijere pogodio dosta bitnih šuteva, a izdvajamo neke od njih.

Iako je imao dosta lošu šutersku sezonu, Iggy je preiskusan igrač da promaši ovakav šut. Raptorsi su to morali znati, te ga nikako nisu smjeli ostaviti baš tako otvorenog. No, naučili su lekciju, serija kreće otpočetka a idući meč se igra u Oaklandu, gdje sada Warriorsi imaju prednost domaćeg terena.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*