Serge I-blocka, x faktor Raptorsa!

screenshot

Velika pobeda Raptorsa na gostovanju u Oracle areni (123 – 109) protiv oslabljenih Warriorsa i vođstvo od 2-1 u seriji.

Toronto je iskoristio neigranje Klaya Thompsona i Kevina Duranta i u potpunosti iskontrolisao meč. Ceo meč Warriorsi su bili u minusu i kada god su pokušali da se vrate, kao da su nailazili na zid a Toronto je imao dovoljno raspoloženih igrača da na to odgovori.

Kawhi je završio sa 30 poena, Lowry je bio odličan sa 23 poena i 9 asistencija, Danny Green se probudio i imao je 18 poena, isto kao i Siakam.

No, možda ključnu ulogu u ovoj pobedi imao je Serge Ibaka koji je u poslednjoj četvrtini, kada su se Warriorsi vratili na svega -7, postigao ključne vezane poeba, a u nekoliko navrata je sjajno izblokirao protivničke igrače. Bio je to Ibaka kakvog dugo nismo videli i koji je podsetio na svoje najbolje OKC dane. Njegovih 6 blokada u finalu rekord je kada su igrači sa klupe u pitanju:

Na drugo strani, sem Stepha Currya koji je završio sa rekordnih 47 poena, niti jedan igrač nije zaslužio prolaznu ocenu, pa čak ni Draymond Green koji je odigrao mlako i tek je u poslednjoj četvrtini svoje poene uspeo da podigne na dvocifreni nivo (17 poena, 7 skokova, 4 asistencije).

Katastrofalan je bio Boogie Cousins (4 poena, 3 skoka, 1 od 7 iz igre), posebno jer se od njega očekivalo da bude X faktor Warriorsa u situaciji kada je tim desetkovan neigranjem važnih igrača.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Istorija kaže: 38 % šansi za Raptorse, 3 % za Warriorse! - Ostatak Sveta
  2. Večeras je vrijeme da proigra - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*