Draymond: “Možemo i bez tebe k***o!”

screenshot / youtube

Verbalni sukobi i izlivi frustracija Draymonda Greena ka svojim suigračima, a posebno Kevinu Durantu i nisu neka novost. Setimo se januara 2017. kada je Green tokom time outa osuo paljbu po Durantu ili kada ga mu je nakon poraza u play offu od Pelicansa usred noći slao poruke i ponudio izazov.

Durant je kasnije, u toku sezone, pognute glave slušao ‘ribanje’ svog saigrača. Videlo se tada da nešto ne funkcioniše baš kako treba u njihovim odnosima:

Da li će nakon ovoga Durant poželeti da napusti GSW?

A u regularnom delu protiv Clippersa je baš puklo. Green je u poslednjim sekundama regularnog dela meča uzeo skok i sam se sjurio ka košu protivnika, izgubio loptu i priliku da svom timu donese pobede. A imao je same saigrače, kao i Kevina Duranta. Durantulu je to mnogo naljutilo, kao i trenera Kerra, saigrače. Usledila je svađa u svlačionici, žestoka.

Na kraju je Green suspendovan, i nije ga sinoć bilo u narednom meču protiv Hawksa. Nije se pojavio na utakmici a Durant je sa 29 poena, bez pomoći Currya, uspeo da donese pobedu svom timu.

U NBA, među dobrim poznavaocima NBA prilika, već kruži priča kako je ova situacija prevršila svaku meru, i kako je Green sada preterao. Do sada je Durant bio voljan da sluša kritike svog saigrača, no nakon toga kao da se nešto promenilo…

Mogu li ‘ratnici’ bez Duranta?

Prilikom te svađe, Green je vrlo eksplicitno i agresivno rekao Durantu da im on nije potreban i da su titule osvajali i bez njega. No, kako su trenutno na 1-3 u finalnoj seriji protiv Toronta, pitanje je koliko je zaista ta teza tačna. Durant je, podsetimo, do povrede 8. maja bio ubedljivo najbolji strelac i pojedinac GSW-a, a u protekle dve godine bio je i MVP finala.

“Bolji bez Duranta? Idiotarije…”

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Gdje bi mogao Draymond? - Ostatak Sveta
  2. "Ako ode, otišao je. Naslov je svakako naš!" - Ostatak Sveta
  3. U ovom timu pojedinci ne govore istim jezikom - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*