Prevelika cijena za Davisa?

ESPN

Navlačenje je trajalo još od Allstara, no sinoć smo napokon dobili epilog Davis sage. Mijenjan je u Lakerse, te je napokon dobio ono što je htio. Prije nekoliko dana njegov manager Rich Paul “suptilno” je poručio svim ekipama, da ako nisu Lakersi i Knicksi, da AD naredne sezone neće produžiti ugovor. Tom “ucjenom” Paul je praktički sam odredio gdje će Davis nastaviti karijeru, a kako su Pelikani naglasili kako ih igrači Knicksa posebno i ne zanimaju, bilo je samo pitanje vremena.

Bullsi upadaju u dogovor

Nekoliko dana su se natezali oko Kuzme, kojega Lakersi nikako nisu htjeli ubaciti u deal, a na kraju su to uspjeli isposlovati. Iako čini se da su dali previše. Put New Orelansa ide Brandon Ingram, Lonzo Ball, Josh Hart, te 3 picka prve runde, počevši sa 4. izborom na ovogodišnjem draftu. Pelikani sada imaju veliku fleksibilnost, mnoštvo novih asseta, te sjajnu budućnost. Lakersim imaju Davisa.

La-la strana priče

Lakersi su jedna od najtrofejnijih franšiza u NBA, odnosno franšiza koja si jednostavno ne smije dopustiti loše sezone, a kamoli da nisu niti najbolji u gradu. Clippsi su ih prešišali posljednjih nekoliko sezona i tome se morali stati na kraju. Prvo je došao Lebron, a onda je bilo samo pitanje vremena kada će dovesti još nekoga. Čekalo se i čekalo, i napokon je stigao Davis. Lakersi sada imaju 2 od 5 najboljih igrača Lige u svom rosteru, no problem leži u ostatku.

Naime, Lakersi na ugovoru imaju još samo Kuzmu, Mo Wagnera, te Isaaca Bongu. To je to. Imati će prostora na capu za još jedan max ugovor, no mislim da se na primjeru Warriorsa jasno može vidjeti kako može završiti gomilanje Allstar igrača, dok se zapostavljaju rješenja na klupi. Naime, Ratnici su imali strašnih problema s povredama, no i to je nešto na što se mora računati. Čim dvojica ispadnu iz stroja, pa makar i na kratko, odmah su drugačija ekipa. Bez obzira što su i dalje imali 3 Allstara u postavi, legli su od Raptorsa koji su imali sve lakši i lakši posao kako su se nažalost Ratnici redom povređivali.

Slično može dočekati i Lakerse, jer kao što znamo Davis je dosta podložan povredama, dok je Lebron prvi puta sada ozbiljnije bio povređen. No, ukoliko okupe kilav roster izvan svojih zvijezda, mislim da od naslova neće biti ništa. Dakle, na Pelinki je sada da okupi dobru i kompletnu ekipu, sa barem 7 ozbiljnih igrača. Gledajući prošlu sezonu i način na koji je sklopio ekipu, možemo se samo nadati da je naučio iz svojih grešaka.

Kad se podvuče crta Lakersi su dobili ono što su htjeli. Spojili su Davisa i Lebrona i to je zastrašujuća kombinacija. Ostao im je Kuzma, no nakon njega je velika rupa. Sve ovisi o tome kako će Pelinka popuniti ostatk rostera.

Još jedna krađa

Pelicansi su prošli sjajno u ovom tradeu. Dobili su praktično sve što su htjeli, a bogami i više. Prvo, stigao je Ingram koji će pokrpati poziciju krila s kojom kubure već niz godina. Možda nije najsjajnije rješenja, no pokazao je potencijal, te je ogorman napredak u odnosu na Solomon Hilla. Došao je Lonzo Ball koji s Holidayem sada čini možda i ponajbolji obrambeni backcourt Lige. U napadu ima još puno za naučiti, no Holiday mu sigurno može puno pomoći da se prilagodi ovoj ekipi. Hart je stigao kao bonus, igrač koji može pomoći u oba smjera i izuzetno je koristan, te će sigurno odmah upasti u rotaciju.

To je što su dobili od Lakersa što se tiče igrača, a ne smijemo zaboraviti niti pickove. Prvi pick je njihov, a sada su dobili priliku i da biraju 4. po redu. Kako draft vrvi bekovima, moguće je da se će odlučiti na trade tog picka, a zainteresiranih strana ne nedostaje. Polovica Lige bi htjela imati što višlji pick na ovom draftu, a Pelikani ih imaju čak 2 u Top 5. Zion je definitivno njihov, a sada možda mogu ciljati i Barreta, a ako jednostavno ustanove da igrač kojega žele neće biti dostupan, lagano mijenjaju pick i dobijaju u najmanju ruku solidnog rotacijskog igrača od neke ekipe. Pred Pelikanima je sjajna budućnost, no i oni isto kao i Lakersi moraju paziti na svoje poteze.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*