NBA kaže: Halle-Luuuukaaaa!

screenshot

Luka Dončić, košarkaš Mavsa i reprezentativac Slovenije, ubedljivo je uzeo titulu rookie igrača godine u NBA. Iako se najavljivala neizvesna trka između njega i Trae Younga iz Hawksa, Doničić je uzeo 496 (naspram 301 košarkaša Atlante) i samo jedan glas mu je falio da dobije 100-procentnu podršku za najboljeg rookie igrača.

Dončić je predvodio Maverickse u poenima i asistencijama, bio je drugi skakač (7.8 skokova), bio je među 25 najboljih strelaca u NBA:

Luka je inače okupio sve nagrade za rookija meseca od starta sezone, a to je pošlo za rukom samo Karl Anthony Townsu u sezoni 2015/16. Young samo jedan mesec nije bio rookie jer je u decembru to priznanje dobio Kevin Knox iz Knicksa.

Young bio usponu forme

Nakon Allstara, mora se priznati, možda i najbolju košarku od svih rookiea igra Trae Young. Počeo je pružati sjajne partije, izgleda kao igrač koji će sigurno ubilježiti pokoji Allstar nastup u bliskoj budućnosti. Uz njega sjajan je i Collins, tako da Hawksi iako često gube, izgledaju kao solidna ekipa.

Ovu draft klasu bez problema možemo nazvati jednom od jačih u povijesti. Dobili smo stvarno nekolicinu fantastičnih igrača. Prvi je naravno Luka koji preuzima štafetu od velikog Dirka, Bagley se odlično snašao u Kingsima, Jaren Jackson Jr je budućnost Memphisa, a Ayton i Kokoškov su nedavno skinuli 2-3 velika skalpa.

Puno je kandidata, donedavno činilo se da će ROY gotovo sigurno biti Dončić. Iako je pao u formi nakon Allstara, odnosno šutira slabije nego inače, igre kroz čitavu sezonu se jednostavno ne mogu zanemariti. Luka je bio najkonstantniji i najbolji rookie ove godine. No, Young se s tim baš i ne slaže.

-“Ovo je stvarno “duboka” draft klasa, te ima sjajnih igrača. No, mislim da sam ja najbolji od svih.”- izjavio je Young.

 

“Luka je definitivo ROY”

Prošlogodišnja ROY utrka je također izazvala dosta kontroverte. Simmons je uzeo nagradu, iako ga mnogi nisu smatrali rookiem. Mitchell je imao sjajnu sezonu, no ipak se treba priznati i reći da je Simmons ipak zaslužio nagradu. On je i dalje akutalni ROY, a za njega postoji samo jedan izbor ove godine.

-“Definitivno Luka. Razlog je vrlo jednostavan, donosi više pobjeda svojoj ekipi. Isto kao i prošle godine.”- izjavio je Simmons.

Istina, Young je nakon Allstara vjerovatno u boljoj formi, no veliki dio sezone je zapravo prije Allstara. Taj dio se nikako ne smije zanemariti. Tada je Luka naprosto dominirao, a mnogi su čak i sumnjali u izbor Hawksa s Youngom. Sjajno se vratio u drugom dijelu sezonu, no Luka je dominirao kroz čitavu godinu. I to na način kakav se rijetko viđa. ROY utrka nije toliko neizvjesna, praktički je već odlučena…

1 Trackback / Pingback

  1. Dončić i Young maksimalni! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*