Kemba postaje Kelt!

Screenshot/Twitter

Kemba Walker postaje novi igrač Boston Celticsa. Kako javlja Woj pristao je na max ugovor od Kelta vrijedan 141 milion $ na 4 godine. Sada je sigurno da Irvinga napušta Boton, a Kelti su ekspresno reagirali te već pronašli zamjenu.

 

Boston Celticsi bi po svemu sudeći mogli ostati bez dva ključna igrača. Horford i Irving su odbili svoje player opcije, te su postali slobodni igrači. Činilo se da će bar Horford ostati, no i on je izjavio kako postoji velika mogućnost da promijeni sredinu.

Ainge je morao nešto napraviti, a prvo je krenuo po našeg Vučevića koji bi mogao nadomjestiti Horforda. Vuč je imao Allstar sezonu, a kod Stevensa bi se sigurno dobro uklopio. Vrlo je sličan igrač Horfordu u napadu, samo što je Al ipak osjetno bolji u obrani.

Pokupili četiri picka, a nova meta je – Vučević!

Horford je možda iznenađenje, no Irving je već neko vrijeme na izlaznim vratima. Nakon ispadanja od Bucksa moglo se vrlo lako zaključiti da je došlo do raspada u svlačionici. Irvingu se vjerovatno ne ostaje, a trenutno su najveći favoriti za njegovo dovođenje Netsi. Umjesto Irvinga Kelti su se odlučili probati dovesti Kembu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*