Zašto je KD otišao?

NBA

Preneseno sa: Golden State Warriors Balkan

Autor: Marcus Thompson (The Athletic)

“Nije se radilo o novcu kod Duranta. Odbacio je najveću cifru koju je mogao da dobije, koja je iznosila 221 milion, čak i sa povredom ahilove tetive koja dovodi u opasnost njegov budući potencijal za zaradu.

Nije se radilo ni o najboljoj prilici da osvoji prsten. Iako će Brooklyn sada biti glavni igrač na Istoku, Warriorsi su već bili dokazani kandidati za šampionsku titulu i na putu ka 3-Peatu pre povreda.

Očigledno, nije se prvenstveno radilo ni o tome da potvrdi svoj legacy. Bez sumnje, Durant ima neke kritike koje želi da pobije, ali najveći odgovor njegovim kritičarima, koji bi ga učinio legendarnom figurom, mogao je da bude odlazak u Knickse i oživljavanje tog tima, a on je to takođe odbio.

Odluka koju je Durant doneo pokazala je šta on najviše vrednuje: prijateljstvo. To što se DeAndre Jordan, još jedan Kevinov blizak prijatelj, takođe pridružio njemu i Irvingu u Brooklynu, navodno je bilo ono što je najvažnije u Durantovom srcu.

Novac? Ima ga dosta i zaradiće ga još dosta. Pobeđivanje? Budite sigurni da je znao da sa Warriorsima može da osvoji prvenstvo. Legacy? Kao što je i sam rekao ranije, svi znate ko je on. Čini se da je ona prava pokretačka sila za dolazak u Netse bila prilika da igra sa svojim dobrim prijateljima. Nije iznenađujuće da je tako nešto važno Durantu. Uvek je bilo, još otkad je bio klinac u PG Jaguars AAU timu.

Uprkos uzajamnom poštovanju i tome što su cenili jedni druge, on nije bio najbolji prijatelj ni sa kim od Warriorsa:

“Durant je došao u Warriorse u potrazi za prijateljstvom. Pre tri godine, kada su se sastali u Hamptonsu, kod Warriorsa je bilo vidljivo jedinstvo. To je ono što je Durant lako primetio. To su bila četiri lika (Steph, Klay, Iggy, Dray) koja su uživala jedni sa drugima i koja su dopustila da ta bliska veza koju imaju zarazi njihovu igru.

Durant je želeo da ostvari takav odnos posebno sa Curryjem. On i jeste ono što je privuklo Duranta da dođe u Warriorse, prema rečima mnogih iza scene. Hteo je takvu vrstu odnosa sa Curryjem. Ipak, to nije išlo”, rekao je jedan izvor koji je Durantov prijatelj.

Najveći problem bio je period u kom je Durant došao. Došao je kada je Curry imao 28 godina i dve male ćerke. Curry je u to vreme bio striktno porodičan čovek, što je ometalo njegovu sposobnost da stvori posebno blizak odnos sa novim ljudima. Durant je u Warriorse stigao kao single, nov čovek u gradu i slobodnog duha. Njihovi životi su se odvijali na potpuno različit način. Njihovi hobiji bili su drugačiji.

Oni su bili prijatelji kada su bili zajedno na poslu. Neprestano su se smejali. Podržavali su jedan drugog. U više navrata, Durant je koristio svoju platformu da pruži podršku Curryju, kao i da ga brani od njegovih kritičara. Curry se maksimalno prilagodio kako bi se Durant osetio dobrodošlim. Obojica su pokušavala da se dodatno zbliže.

Međutim, još jedan razlog zbog kog nisu mogli da budu u potpunosti bliski jesu njihovi fanovi, koji su ih često poredili i usmeravali da budu jedan protiv drugog. Posebno tamo gde Durant često nastupa: na društvenim mrežama.

Mislilo se da je Greenova eksplozija i svađa sa Durantom u novembru ubila svaku nadu da ostanu na okupu. Ali zapravo, to ih je osnažilo. Curry je radio sve u podsticanju jedinstva, pokušavajući da popravi ono što je bilo slomljeno. Green je ušao u režim pomirenja. Veterani kao što su Iguodala i Livingston su zajedno držali svlačionicu. Durant je imao tendenciju da bude izolovan, ali se na kraju, posebno u završnici sezone, spojio sa timom.

Uprkos tome, kada je sve bilo gotovo: imali su poštovanje jedni prema drugima, cenili su ono što su zajedno postigli, ali to nije bilo dovoljno da ostanu zajedno.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*