Kako je ‘Nike’ razbucao jedan džentlmenski dogovor

King James / Instagram

Los Angeles Lakersi su čekali rasplet s Leonardom, bili su u igri do kraja za njega. Nažalost, po njih, otišao je u gradske rivale i ostavio Lakerse bez ičega. Naravno, imali su backup plan, tako da su sada okružili Lebrona i Davisa s iskusnim veteranima.

Prema poslednjim informacijama, potpisivanjem Rajona Ronda, DeMarcusa Cousina i Avery Bradleya, Lakersi su sklopili sjajan tim koji sada izgleda moćno, bar na papiru:

Evo kako sada izgleda tim Lakersa za sezonu 2019 – 2020:

PG: Rajon Rondo, Quinn Cook
SG: Danny Green, KCP, Avery Bradley
SF: LeBron James, Jared Dudley
PF: Anthony Davis, Kyle Kuzma
C: DeMarcus Cousins, JaVale McGee

Davis najzvučniji

Anthony Davis najveće je pojačanje Lakersa ovoga leta. Jedan od najboljih visokih momaka u NBA, stigao je iz Pelicansa nakon velikog trejda. Biće udarna igla tima iz LA i, ukoliko ga zdravlje posluži, sigurni All Star i kandidat za MVP.

Koliko je on važan za ovaj tim Lakersa, pokazuje i Lebronova spremnost da mu ustupi broj 23 na dresu, a za sabe vrati broj 6 koji mu je, doduše, doneo dve titule u Miamiu.

No, kompanije Nike odbila je ovaj Lebronov zahtev jer u pitanju je ipak profit ove firme koji u mnogome zavisi od brenda, a za sada je brend Lebron i njegova 23-ojka.

Tako će Lebron nastaviti da igra sa brojem 23. Rukovodstvo NBA je, ipak, bilo spremno da izađe u susret Lakersima i Jamesu, ali je sponzor stopirao dogovor, do naredne sezone.

Pojačanje, po pojačanje

Među prvima, svoje ugovore su produžili Javal Mcgee i Kentavious Caldwell Pope. McGee je dobio 8,2 miliona $ na dvije godine, dok je KCP dobio nešto veći ugovor, konkretno 16 miliona $, također na dvije godine.

U međuvremenu stigao je i Quinn Cook, pridošlica iz Warriorsa koji se tamo pokazao kao vrlo dobra backup opcija. Potpisao je na dvije godine. Jučer je još stigao Dudley, a osim Cooka danas su imali još dva velika potpisa.

Danny Green je čekao da vidi što će Leonard, a na kraju su se odlučili za isti grad, samo drugu ekipu. Green je dobio 30 milona na dvije godine od Lakersa, dok je Leonard kao što znamo završio u Clippersima.

Lakersi su ovim solidno popunili rotaciju koja je izgledala jako loše pre nekoliko dana. Oko Davisa i Lebrona su sada složili solidnu ekipu, te će biti jako gusta borba na Zapadu.

Zanimljivo je i kako je Boogie Cousins objasnio način na koji je potpisao za Lakerse:

1 Trackback / Pingback

  1. Free agency: Clippersi zadržali Zupca, Spursi napravili dobar posao - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*