Vučević ide u Kinu!

FIBA

Preneseno sa: fosmedia.me

Nikola Vučević igraće za Crnu Goru na Mundobasketu i samo ga neke nepredviđene okolnosti mogu odvojiti od nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kini, saznaje Pobjeda.

Prema informaciji Arene, Vučević već ima dogovor sa Košarkaškim savezom Crne Gore da prisustvuje okupljanju nacionalnog tima 25. jula. Ipak, u kraćem periodu nakon početka priprema tog dana, neće biti sa reprezentacijom.

Selekciji “crvenih” pridružiće se kasnije. To odlaganje njegovog početka rada sa nacionalnim timom tiče se obaveza koji NBA igrači imaju prema svojim klubovima.

Očekuje se da ovih dana Baranin zvanično potvrdi nastup na Svjetskom prvenstvu. Prvog dana jula je potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa Orlandom i tako riješio ključno pitanje vezano za budućnost u NBA. U Orlandu Nikola je dobio puno povjerenje, ukupan ugovor od 100 miliona dolara za četiri godine, kao i podršku kada su nastupi za nacionalni tim u pitanju.

Sa platom od 28 miliona američkih dolara za narednu sezonu, Nikola Vučevič gotovo izvjesno biće najplaćeniji Evropljanin, ali i najplaćeniji centar u najjačoj ligi planete. U 29. godim, nakon već osam godina u NBA, Vučević može da se pohvali sezonom u kojoj je postizao u prosjeku 20.8 poena. 12 skokova 1 3,8 asistencija u prosjeku. Izgradio je reputaciju jednog od najboljih centara današnjice.

Sa Nikolom u timu, košarkaši Crne Gore biće izuzetno opasan rival za favorizovane ekipe u grupnoj fazi, selekcije Grčke i Brazila.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*