Rekorder Clippersa i nekrunisanji ‘kralj’ zakucavanja

Era ‘Lob city’-ja u LA završena je prošloga leta, kada su u Clippersima definitvno rasprodali svoj poznati trojac – Chris Paul, Blake Griffin i DeAndre Jordan. Momke koji su uveseljavali svojom atraktivnošću, ali im je uvek falilo ono nešto da bi napravili iskorak i bolji plasman.

A prošloga leta DeAndre Jordan je nakon 10 punih sezona u Clippsima, trejdan u Dallas gde se zadržao tek jednu polusezonu, da bi na kraju završio u Knicksima. Za obe franšize bio je starter (50 puta u Dallasu, 19 puta u New Yorku) a svoj posao odradio je majstorski – 11 poena i 13.1 skok po meču. Ovoga leta konačno se skrasio u Brooklynu gde će zaigrati sa svojim velikim prijateljem Kevinom Durantom, i Kyrie Irvingom.

Rekorder i legenda Clippersa

Deandre Jordan je jedan od igrača koji nam dokazuje kako se trud itekako isplati. Clippersi su ga birali u drugoj rundi, 35. pickom ukupno na draftu 2008. godine. Rookie sezone nije bila ništa posebno, odigrao je 50-ak utakmicu u malo više od 4 poena i skoka u proseku. Ništa nije naglašavalo da će jednog dana biti jedan od najboljih obrambenih centara lige. Samo pogled na njegovu statistiku tokom sezona je impresivan, posebno kada su kolone – skokovi i ut iz igre u pitanju (moramo li podsetiti da Jordan obožava zakucavati):

Postepeno je dizao svoje statistike, te ušao u petroku i postao njen nezamenjivi šraf. Blake Griffin i on su razvili sjajno parnerstvo, kako na terenu tako i izvan njega. Veliki obol njegovom napretku imao je i Chris Paul, sjajni playmaker koji ga je hranio asistima. Deandre je do danas dogurao do legitimnog NBA centra, iako mu mnogi spočitavaju manjak tehnike on se ipak može pohvaliti sa čak 3 izbora u All NBA petorku, te po jednim Allstar nastupom i izborom u najbolju obrambenu petorku lige.

No, posebno su značajne sledeće stvari i one ga – i pored novih vetrova koje su u LA doneli Kawhi Leonard i Paul George – svrstavaju među legende kluba:


JORDANOVI REKORDI

  • Jordan je rekorder po broju odigranih mečeva za Clipperse (750), ispred Randy Smitha (715),
  • Najbolji je skakač u istoriji franšize (7988 skokova), drugi je Brand sa 4710,
  • Najbolji je bloker u istoriji LA Clippersa (1277),
  • Sa 67.4 % najučinkovitiji je u istoriji kada je šut za dva poena u pitanju.

Lob City se raspao, a Jordan je ovoga leta otišao u Brooklyn, gde će sa KD-jem i Irvingom predstavljati pakleni trojac:

Osim vrlo dobrih uspeha na terenu, DeAndre je jedan od najzabavnijih likova izvan njega. Zajedno sa Paulom i Griffinom je snimio dosta reklama, njegovi intervjui su neverovatno zabavni. U jednom se čak pojavljuje i kao žena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*