Fadeaway World: 3 tima koja mogu da pobede Amere

Fadeaway World

Dvostruki uzastopni pobednici Svetskog prvenstva, reprezentacija SAD-a, nakon serije od čak 15 otkaza igrača više ne deluje kao neko ko je nepobediv i neprikosnoven favorit za zlatnu medalju na predstojećem Mundobasketu u Kini.

Stranica Fadeaway World, napravila je spisak reprezentacija koje su među onima za koje se smatra da bi mogle da pomrse planove Greggu Popovichu i Steve Kerru.

Favorit broj tri je reprezentacija Španije koja na SP dolazi u nešto podmlađenom sastavu ali sa iskusnim Marcom Gasolom i Ricki Rubiom kao predvodnicima. Španci su poslednjih 15 godina izgradili kult reprezentacije, osvojili su pregršt odličja, i uvek su nezgodan rival, sa igračima koji imaju zavidno NBA iskustvo.

Na drugom mestu su Francuzi koje predvode četiri NBA igrača, a najjače ime je Rudy Gobert – najbolji odbrambeni igrač u NBA. Tu su Furnier, Ntikilina, i mnoštvo drugih kvalitetnih igrača koji su sjajno odigrali u Evroligi.

Prvi je, međutim, favorit Srbija. I teško da će ekipa Saše Đorđevića pobeći od ovog bremena. Sa pet igrača iz NBA, sjajnom bekovskom i centarskom linijom, najboljim centrom na svetu, i igračima za koje je reprezentacija svetinja, Srbija je jedan od najvećih favorita za medalje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*