“Možemo da iznenadimo mnoge”

FIBA

Preneseno sa: FOSMedia.me

Crna Gora će na Svjetskom prvenstvu u Kini igrati sa Grčkom, Novim Zelandom i Brazilom, a naša selekcija će računati i na zvijezdu Orlanda Nikolu Vučevića.

Centar Orlando Medžika je bio najbolji igrač te franšize u prethodnoj sezoni, a odlučio je i da ostane na Floridi i da potpiše novi ugovor sa Orlandom. Nikola Vučević je bilježio 20,8 poena po meču uz 12 skokova i sada reprezentacija Crne Gore zbog toga baš od njega očekuje da predvodi ekipu u Kini.

“Dobro se osjećam posle sezone koju sam imao. Osjećam se odlično i zadovoljan sam svojom igrom. Veoma sam uzbuđen što ću pomoći reprezentaciji ovog ljeta. Malo će mi trebati vremena da se naviknem na nivo FIBA, ali spreman sam za pripreme i za početak takmičenja. Imamo mnoogo energije, motivacije i možemo da napravimo velike stvari u Kini. Možemo da iznenadimo mnoge timove. Cilj je da prođemo u sljedeću rundu i da budemo dugo u Kini. Imamo talentovane igrače sa samo dvojicom koji imaju preko 30 godina i svima želimo da pokažemo da je crnogorska košarka konkurentna”, rekao je Nikola Vučević za sajt FIBA.

Ako želi u borbu za medalju Crna Gora će posle grupe sa Grčkom, Novim Zelandom i Brazilom morati da prođe i grupu u kojoj će joj protivnici biti neki od timova iz grupe E gdje su Turska, Češka, SAD i Japan. Ipak Vučević najviše razmišlja o Grčkoj.

“Kada vidite njihov statav sa momcima poput Janisa Adetokunba, Nika Kalatesa i ostalih igrača oni su među najboljima na turniru. Imaju mnogo talenta i iskustva. Brazil ima mnogo igrača koji su iskusni, a i Novi Zeland je dobar tim. Uvijek igraju jako i bore se da imaju najbolji mogući rezultat. Teška je grupa i daćemo sve od sebe da prođemo dalje. Grčka je favorit u grupi i borba za drugo mjesto će biti napeta”, kazao je centar Orlanda.

Svjetsko prvenstvo u Kini počinje 31. avgusta utakmicom Srbije i Angole, a Crna Gora svoj prvi meč igra dan kasnije sa Grčkom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*