Gospodari nula

Screenshot

Tonyu Snellu je protiv Jazza, 24. februara 2016. , falilo 21 sekund da uđe u istoriju NBA lige. Ali ne po dobrome. Snell je odigrao veoma čudnu utakmicu. Neki bi rekli da uopšte nije bio na terenu. A gledajući samo njegovu statistiku moramo se složiti. Snell je u 28 minuta i 25 sekundi igre uspeo zabilježiti nule u gotovo svim statističkim kategorijama. Uspio je 2 puta šutnuti na koš i promašiti, te je ubilježio jedan faul. Koševi, skokovi, asisti, blokade i ukradene lopte su ostale na nuli !

USA TODAY Sports

Trebalo je otprilike dvije sezone, no opet smo dobili jednog “Gospodara Nula”. Inače igrač pun potencijala, na kojemu Fizdale na jedan način i gradi igru Knicksa, Frank Ntikilina je imao očajnu utakmicu protiv Pistonsa. Frank je za 15 minuta igre ubacio 0 poena (šut 0/3), imao nula skokova i asista, a jedino što je uspio zabilježiti je jedna izgubljena lopta i 3 faula.

Kad smo kod ovog rekorda, njega drži dobro poznati drvoseča Joel Anthony. Naime on je uspio ostvariti sve nule u glavnim statističkim kategorijama a da je pritom igrao 28 minuta i 46 sekundi. On čak nije uspio uputiti ni jedan šut prema košu, a napravio je 4 faula. U to vreme je igrao za Miami Heat u sezoni 2010/11. u pobedi na Blazersima.

espn.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*