Čistio parket Divcu, pa se popeo na košarkaški vrh, a sada juri rekordno SP!

Manu Ginobili / instagram

Legendarni argentinski košarkaš Luis Scola poznat kao “Young Gun” u svojoj 39. godini nastupiti će za tim na predstojećem prvenstvu u Kini.

Scola je inače rekorder a za svoju zemlju je odigrao svaki dosadašnji turnir, bez da je ijednom tražio razloge za otkazivanje. Krenuo je davne 1995. godine, na kadetskom šampionatu Južne Amerike, naredne je uzeo zlato i na juniorskom turniru, a nastavilo se 2000. i 2001. na Prvenstvu sveta za igrače do 20 godina. U seniorskoj reprezentaciji počeo je sa srebrom na Prvenstvu Amerike 1999., pa je to okrunjeno zlatom dve godine kasnije. Potom se osvajaju srebro na SP 2002., pa srebro na Prvenstvu Amerike 2003., zlato na OI 2004., srebro na Prvenstvu Amerike 2005., pa bronza na OI 2008., bronza na Prvenstvu Amerike 2009., zlato dve godine posle, bronza 2013., i još dva srebra 2015. i 2017.

Igrao je na svakom Prvenstvu Amerike, na četiri SP, i na četiri Olimpijade, pa čak i kvalifikacije za SP u Kini. Ima 39 godina i ne namerava da stane.

Čistio parket…

Lusi Scola otkrio je  i da je 1990. godine, kad su finalu SP igrali Jugoslavija i Rusija, brisao parket u toj dvorani. On je čak novinarima pokazao fotografiju:

“Naravno da se sećam tog prvenstva, pa ja sam tamo i bio. Kao klinac sam brisao parket na tom šampionatu, na finalnoj utakmici između Jugoslavije i Rusije. Sećam se Divca, Paspalja, Kukoča, Volokova i Belostenjina,” kazao je Scola.

Scola je sa reprezentacijom Arentine postigao košarkaška čuda a jedno je i pobeda nad reprezentacijom SAD, za koju su igrali i NBA igrači:

Familija ludaka

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Acini junaci! - Ostatak Sveta
  2. Oni su legendarni brazilski trojac i igraju svoje peto SP! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*