Ljepotica otvaranja pripala Australiji

FIBA

Drugi dan Prvenstva otvoren je derbijem Australija i Kanade. Dvije podjednake reprezentacije dale su nam fanastičnu utakmicu. Australija je vodila od početka, a do drugog poluvremena napravili su zalihu od 12 poena. No, početkom drugog dijela počinje preokret. Kanađani na krilima Josepha, Pangosa i Bircha stižu i na kraju i prestižu Australiju. U trećem periodu Nurseova ekipa je ubacila čak 37 poena.

Ulaskom u posljednju dionicu, Kanađani su se ispuhali, a Australci su već dosta puta pokazali kako su organizirana i iskusna ekipa. Ponovno su preuzeli vodstvo, no ovaj puta povratka nije bilo. Stvari je zapečatio Ingles trojkom sa istekom napada malo manje od 3 minute prije kraja. Prednost se tada popela na 16 razlike, te je utakmici bio kraj.

Završilo je 92-108 za Australiju, ali velikih 16 razlike ne predstavlja stvarno stanje na terenu. Kanada je pružila sjajan otpor, bili su izuzetno neugodan protivnik, no Australci su s razlogom dobili Amere prije početka Prvenstva, te su sada jedni od glavnih favorita.

Za poražene Birch je ubacio 18 poena, dok je Joseph stao na 16. U redovima “Kengura” Dellavadova je “poludio”. Ubacio je čak 6 trojki što je bilo dovoljno za 24 poena i titulu najboljeg strijelca utakmice. Goulding je s klupe ubacio 16, dok se Mills zaustavio na 15 poena.

1 Trackback / Pingback

  1. Dan 2: Acini momci do lagane pobjede - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*