Nesretan poraz Đetića

NBL

Utakmica protiv Novog Zelanda je ključna za Đetiće. Prvo kolo su izgubili od realno kvalitetnijih Grka, no prolaz moraju tražiti u utamicama protiv Novog Zelanda i Brazila. Lakši protivnik je došao jutros na megdan, a Crna Gora nije uspjela. Novi Zeland je bio bolje, dobili su 83-93.

U meč su ušli dosta nervozno, a nezgodni Novozelanđani su samo iskoristili svoje prilike. Đetići su u ovom prvom poluvremenu imali jako puno i obrambenih i napadačkih grešaka. U obrani dopuštaju šetnju reketom, usprkos fantastičnoj centarskoj liniji, dok u napadu olako gube lopte. Nekoliko puta su bili iznenađeni presingom Novog Zelanda, te su tako prosipali nekolliko lopti. Potrebnu energiju je donio Needham, nakon čijeg ulaska su se približili, no opet je uslijedila serija grešaka i Novi Zeland odlazi na osjetniju prednost.

Pred sam kraj poluvremna, selektor Zvezdan Mitrović izgubio je živce i dobio je drugu tehničku grešku, te je morao napustiti klupu. Drugi dio Crna Gora mora odigrati bez selektora, te stići 9 razlike zaostatka. Prvi dio je završio sa 44-53 vodstvom N.Zelanda.

Nakon odmora vidjeli smo neku drugu Crnu Goru. Izašli su na teren i zaigrali obranu. Napokon. Na krilima Vučevića i Dubljevića koji su totalno izdominirali pod obručima uspjeli su vratiti rezultat u totalni egal. Vuč je ubacio nekoliko poena, pokupio sve defenzivne skokove, nevjerovatnom borbenošću stigli su na samo jedan poen minusa pred ulazak u posljednju dionicu.

Zadnja četvrtina je počela sjajno, Popović je kontrom doveo Crnu Goru u vodstvo, ali nakon toga kreće Websterov show. Ubacio je trojku, Novi Zeland je napravio 6-0 i do kraja te serije stigao do 10 poena prednosti. Ne možemo, a ne reći da su i sudci imali i svoje “prste” u ovome. Nekoliko totalno čudnih odluka, sviranje faulova bez ikakvog razloga. Crna Gora je pokupila čak 4 tehničke greške, a Popović, Needham i Ivanović su svaki imali po 4 faula.

Na kraju ipak nije bilo snage za preokret. Novi Zeland je suvereno ubacivao poene kada su bili potrebni, a iako su Needham i Radončić trojkama malo vratili nadu, braća Webster su sjajnom akcijom zabili “posljednji čavao u lijesu”. Prilično nesretan poraza na kraju, no moramo čestitati Novom Zelandu koji je odigrao stvarno kvalitetnu utakmicu.

Webster je bio najbolji pojedinac i većinu utakmicu neuhvatljiv za bekove Crne Gore. Ubacio je 25 poena uz 6 pogođenih trojki, dok je Fotu dodao 20 uz 7 skokova. U redovima Crne Gore Vučević je odigrao vrlo dobru utakmicu sa 15 poena i 9 skokova, dok je najbolji strijelac bio Ivanović sa 18 ubačaja, te 7 asista. Moćni double double je imao Dubljević sa po 13 poena i skokova no nije bilo dovoljno.

Posljednja utakmica će biti ključna, te ukoliko Grci danas dobiju Brazil, Crna Gora će u posljednje kolu igrati s Acinim pulenim za prolaz dalje.

44-53

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*