Turci izborili produžetak, pa pobijedili sami sebe!

Screenshot

Sjajna završnica između Grčke i Brazila nije bila dovoljna, pa su se za to pobrinuli Turci i Amerikanci. “Dosadni” Turci cijele utakmice su puhali u leđa Amerima. Nikako se nisu uspjeli odvojiti, iako je ponajbolji igrač Turske Osman danas bio prilično loš. Na kraju je upravo on bio i tragičar. Nakon produžetka, Ameri su uspjeli izboriti 93-92 pobjedu, no opasno su visili.

Zonom su Turci totalno zbunili Amere koji nikako nisu mogli pronaći pravi odgovor na obranu Turske. U napadu su se iskazali Ilyasova i Mahmoutoglu koji su uvijek ubacili kada je bilo potrebno. U samo zavšrnici Wilbekin je pogodio ključnu trojku, a napad kasnije Sanli je ubacio tip in nakon promašaja Osmana i doveo Turke u vodstvo. Posljednji napad Turci su sjajno branili, no u posljednjim sekundama Osman radi neoprezan faul i daje priliku Tatumu za pobjedu. No, Jason je ubacio samo 2 od 3 bacanja i utakmica je otišla u produžetak.

Turci su bolje otvorili dodatno vrijeme i došli do rane prednosti. Kvaliteta je ipak prevelika u ekipi Amera da tako lako odustanu. Probudio se Kemba, Tatum je ubacio polukontru i vratili su se u vodstvo. Osman nakon toga uspije ispraviti dio ono što je uprskao prije i ubacuje koš uz faul. Mitchell nesmotreno na drugoj strani povlači obruč i tako poništi tip in Turnera. Čini se da su Ameri odlučili raditi gluposti na kraju produžetka. Popović je osmislio akciju u kojoj Turner visoko prima loptu. Kako su Turci i dalje bili u zoni, oko Turnera su bili samo bekovi. Izgubio je dribling i Balbay mu je uspio izbiti loptu bez faula. Pomalo nesmotren potez kako Popa tako i Turnera.

Ali Turci su odlučili pobijediti sami sebe. Harris je napravio nesportski faul nad Balbayem netom nakon što je ukrao loptu. Balbay potom promašuje dva bacanja, da bi onda i nakon njega Osman ponovio isto. Ameri su sjurili prema obruču Turske, Tatum je povukao, Middelton sjajno pratio i izborio dva bacanja. On je bio smiren i ubacio je oba bacanja. Ameri su vodili jedan razlike, a Ilyasova je promašio trojku za pobjedu na drugoj strani.

1 Trackback / Pingback

  1. Dan 3: Najbolji dan Prvenstva! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*